Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 9 iulie 2022

FOTBAL / SUPERCUPA ROMÂNIEI: Cristiano Bergodi consideră drept pozitivă cota de 40%

Antrenor al echipei de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Cristiano Bergodi a declarat, astăzi (vineri, 8 iulie), într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, că CFR Cluj este favorită în meciul din Supercupa României. Italianul consideră drept bună pentru fotbalul din țara noastră decizia Ministerului Sportului de a impune prezența a cel puțin 40% sportivi români dintre componenții unei echipe.

Tehnicianul italian a spus că Sepsi își dorește să câștige Supercupa: ”Avem prilejul de a juca meciul împotriva unei echipe foarte bune, care în ultimii cinci ani a câştigat 5 titluri. Aşa că e normal ca noi să plecăm cu şansa a doua. Nu ştiu pentru care echipă e presiune mai mare, dar ştiu că noi nu avem nimic de pierdut. Noi am scris istorie la acest club tânăr prin câştigarea Cupei României. Aşa că acum jucăm fără presiune această Supercupă. Vrem să ne distrăm, să jucăm frumos pentru spectatori. Iar la sfârşit sper să putem să şi câştigăm", a afirmat tehnicianul italian, care a adăugat: "Cei de la CFR au un lot numeric şi valoric important. Dar şi noi ne-am întărit. Avem un grup bun şi mâine încercăm să facem un meci frumos, adică să fie şi spectaculos. Însă e primul meci al sezonului. Deci nu putem fi la turaţie maximă şi probabil că nici CFR nu va fi", a adăugat Bergodi.

Chestionat pe tema ordinului ministrului Eduard Novak privind obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă, Bergodi a spus: "Poate că s-au grăbit un pic cu această decizie. Pentru că acum începe campionatul. Ar trebui discutat mai mult şi mai din timp cu cluburile. Dar eu cred că e un lucru pozitiv pentru fotbalul românesc pentru ca cel puţin 40% din jucătorii din teren să fie români. Eu nu am făcut niciodată diferenţe, străini sau români, la mine joacă cine e mai bun. Dar eu consider că e un lucru pozitiv ce a spus ministrul sportului".

Ediția 2022 a Supercupei României la fotbal este programată sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20.30, pe Stadionul "Francisc Neuman" din Arad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...