Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 26 iulie 2022

MOTORSPORTS / RED BULL ROMANIACS: Piloții au participat la Parada Națiunilor și au avut un prim contact cu traseul de la Prolog

Concurenții ”In Madness We Trust”, a 19-a ediție a Red Bull Romaniacs au intrat în atmosfera celui mai dificil raliu hard enduro din lume traversând Sibiul în cadrul Paradei Națiunilor. Steaguri din peste 50 de țări au fluturat luni, în centrul istoric, riderii trecând pe sub Podul Minciunilor, Turnul Sfatului și traversând Piața Mare, în drum spre traseul de la Prolog. Ajunși pe Bd-ul Coposu, riderii de la clasa Gold (cea mai dură din raliu) au luat un prim contact cu obstacolele celui mai cursiv traseu din istoria Romaniacs. După acest demo ride este clar că vom vedea marți o combinație de hard-enduro și freestyle motocross.

Pentru prima dată sunt incluse două rampe în traseul care are în total 11 obstacole și este gândit să fie parcurs în forma cifrei opt.

”Majoritatea sporturilor cu motor au start tipic și aș vrea să aduc lumea aceasta a hard-enduroului spre un start clasic, unde riderii chiar de la primii cm dau de un obstacol. Asta înseamnă că roata față aproape atinge primul buștean. Avem două rampe care vor face ca totul să fie fluid mai ales la clasa Gold unde se va menține un ritm foarte bun. Per total, dacă ar fi să dau o notă pentru dificultate, pe o scala www.redbullromaniacs.com de la 1 la 10, acest traseu ar fi cam de 6-7,” spune Andy Fazekas, mastermindul din spatele tuturor prologurilor Red Bull Romaniacs.

Printre elementele folosite pentru a construi cele 11 obstacole sunt aproximativ 200 de tone de piatră și 80 de pneuri de volă, fiecare cântărind în jur de 500 de kg. Primii care vor intra în acțiune marți, în ziua Prologului – showul urban care are rolul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road – sunt riderii clasei Silver, urmați de cei de la Bronze. Calificările încep la ora 07:30 dimineața, iar finala în care concurează cei mai rapizi 35 rideri de la clasele Bronze, Silver și Gold este programată la ora 17:00.

După showul urban în care fanii îi pot vedea la lucru pe cei mai buni rideri din elita mondială de hard enduro rulând alături de enduriști din întreaga lume, urmează miercuri prima zi de off-road. Raliul va rămâne aproape de Sibiu, iar joi se va ajunge la Rânca, după câteva incursiuni în care se va rula și la 2.000 de metri altitudine. Vineri se va reveni în Sibiu, iar sâmbătă tradționalul finiș de la Gușterița cu urcarea aproape verticală va fi garnisit și cu o serie de obstacole artificiale menite să le amintească concurenților că au terminat cel mai dificil raliu hard enduro din lume. 

”Când vine vorba de clasamentul general al Campionatului Mondial de Hard Enduro mă aflu într-o poziție bună. Dar Mario Roman este la doar câteva puncte în spate și merge foarte bine. Voi încerca să îl țin în spatele meu în această cursă. Îmi pare rău că Billy (Bolt) nu este aici. Îi transmit gânduri bune și sper să îl vedem curând în șa. Mă bucur că sunt iarăși la Red Bull Romaniacs și mă voi strădui să am o ediție la fel de bună ca ultimele”

Manuel Lettenbichler, 

câștigătorul ediției 2021 despre Red Bull Romaniacs – In Madness We Trust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...