Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 29 iulie 2022

OMNISPORT / FOTE 2022: România a obținut o medalie de aur la aruncarea discului şi două de argint la 3.000 m și săritura în lungime

Atleții Mihai Motorca, Ştefan Lucian și Cristian Popescu au obţinut o medalie de aur şi una de argint pentru România, astăzi (vineri, 29 iulie), la ediția de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiție ce se desfășoară la Banska Bistrica, în Slovacia. Cum mâine în zonă s-au emis avertizări de vreme rea (furtună), programul întrecerilor a fost modificat. 

La aruncarea discului, Mihai Motorca a câştigat medalia de aur cu o aruncare de 57,12 m. Pe locurile doi şi trei s-au clasat ungurul Zsombor Dobo (56,65 m) şi finlandezul Miko Lampinen (56,59 m). Legitimat la CSM Arad, elevul antrenorului Constantin Miclea a obținut recent medalia de bronz la Campionatul European sub 18 ani (U18). 

La 3.000 m, primul a terminat suedezul Karl Ottfalk (8:23,80), acesta fiind secondat de Lucian Ștefan (CSȘ Caransebeș, antrenor Cristian Dragomir), cronometrat în 8:28,13, ceea ce reprezintă un record personal. Pe locul 3 a venit italianul Vittore Borromini (8:28,55 PB).

La săritura în lungime, Cristian Popescu (CSA Steaua București, antrenor Tudor Bogdan) a obținut medalia de argint, cu 7,25 m (record personal). El a reușit această săritură la ultima încercare. Mai apoi, românul a fost depășit de cehul Petr Meindlschmid, care a izbutit 7,29 m (record personal egalat), o performanță cu care a obținut medalia de aur. Italianul Nicholas Gavagni a ocupat locul 3, cu 6,73 m.

Marți, 26 iulie, prima medalie a delegației noastre, una de bronz, a fost câştigată de Ana Maria Vişan la aruncarea discului.  

Delegaţia României la FOTE 2022 include 92 de sportivi, care concurează la atletism, ciclism, gimnastică, handbal, înot, judo, tenis şi volei.

La ediţia FOTE din 2019, România a obținut 19 medalii: 4 de aur, 10 de argint şi 5 de bronz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...