Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 9 iulie 2022

TENIS / WIMBLEDON: Elena Rîbakina a câştigat finala cu Ons Jabeur

Elena Rîbakina (Kazahstan) a dat lovitura pe iarba londoneză. Jucătoarea de 23 de ani a câştigat turneul de mare șlem de la Wimbledon! Ea se mai impusese în două turnee WTA până acum, la Hobart (2020) şi Bucureşti (2019).

Rîbakina (23 WTA, favorită cu nr. 17) s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-2 în finala cu tunisianca Ons Jabeur (2 WTA, favorită cu numărul 3). Confruntarea a durat o oră şi 47 de minute.

Rîbakina a obținut astfel primul său titlu la un turneu major, cea mai bună performanţă a sa de până acum fiind participarea în sferturi de finală la Roland Garros, în 2021. Născută la Moscova, ea s-a mutat în Kazahstan, obţinând cetăţenia în 2018. Jucătoarea kazahă îi succede australiencei Ashleigh Barty (Australia), care s-a retras din circuitul mondial. În semifinale, ea a eliminat-o pe românca Simona Halep. 

Ons Jabeur a devenit cu această ocazie prima jucătoare din Africa prezentă într-o finală de mare șlem la simplu. Părinţii ei nu au primit viza de intrare în Marea Britanie şi nu au putut asista la finala de la Wimbledon. Ons nu a putut să o aibă alături nici pe sora ei, Yasmine, nici ea neprimind viza... Ambasada Marii Britanii în Tunisia a anunţat că va examina cazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...