Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 21 iulie 2022

SCRIMĂ / CM 2022: Echipa feminină de floretă a României a terminat pe locul 20

Compusă din Maria Boldor, Emilia Corbu, Mălina Călugăreanu şi Andreea Dincă, echipa feminină de floretă a României s-a clasat pe locul 20, astăzi (joi, 21 iulie), la Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Cairo. 

Condusă de Maria Boldor, proaspăt medaliată cu bronz la individual, echipa României a pierdut (39-45) în primul tur al tabloului principal cu Singapore. Mai apoi, această formație s-a înclinat (36-45) în fața Franței. 

În sferturile de finală se vor disputa următoarele confruntări: Italia - Polonia, Canada - Japonia, SUA - Spania și China - Franța. Înaintea României s-au mai clasat următoarele echipe: 9. Germania, 10. Austria, 11. Ungaria, 12. Marea Britanie, 13. Coreea de Sud, 14. Singapore, 15. Ucraina, 16. Mexic, 17. Egipt, 18. Hong Kong, 19. Brazilia. 

Mâine (vineri, 22 iulie) va concura echipa feminină de sabie (Sabina Martiş, Ilinca Pantiş, Maria Matei, Tania Luţea), care va încheia participarea românească la ediţia 2022 a Campionatelor Mondiale de la Cairo. Naționala noastră va înfrunta Kazahstan, iar în cazul unei victorii va da mai apoi peste Franța. 

În concursul pe echipe, România a mai ocupat locul 11 prin echipa feminină de spadă și 17 prin echipa masculină de sabie. La individual, țara noastră a obținut medalii de bronz prin Iulian Teodosiu (sabie) şi Maria Boldor (floretă). La Mondialele din 2019 de la Budapesta, România a obţinut o medalie de bronz prin Bianca Pascu, la sabie individual.

România este reprezentată la Campionatul Mondial de scrimă de la Cairo (15-23 iulie) de 17 sportivi (12 fete şi 5 băieţi) și avea ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...