Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 21 iulie 2022

SCRIMĂ / CM 2022: Maria Boldor privește cu mai multă încredere spre Jocurile Olimpice de la Paris

Medaliată cu bronz în proba de floretă individual la Campionatul Mondial de scrimă de la Cairo, Maria Boldor (25 de ani) a mulțumit familiei sale și antrenorilor de la Steaua și de la lot pentru susținerea lor. Sportiva spune că această clasare pe podium o face mai încrezătoare, mai puternică.

Stelista nu se număra printre favoritele la medalii. Dovadă că și după această reușită se află abia pe locul 19 în ierarhia FIE la această armă. ”Poziția din clasament e doar un număr. E greu să ajungi în vârf, la medalii, indiferent de ce loc ești în clasament. Dar, da, dacă nu ești cap de serie, întâlnești adversari mai grei. Eu, vă spun sincer, nu m-am uitat o dată pe tablou. Nu știam cu cine trag. Am luat totul meci cu meci, adversar cu adversar. Am realizat că am luat medalie după ce am dat ultima tușă cu franțuzoiaca Ranvier. Atunci mi-am spus, woow, am luat medalie!”, a declarat Maria Boldor pentru site-ul csasteaua.ro. 

Crescută lângă stadionul de rugby Steaua, acolo unde mama ei, Beatrice Boghiță, fostă atletă, o ducea la meciurile tatălul și unchiului său, Daniel și Mihai Boldor, Mariei nu i-a fost deloc greu să facă sport. I-a plăcut atmosfera din sala de scrimă, iar mai apoi, când și Ana, sora ei mai mică, i s-a alăturat, antrenamentele s-au transformat într-o mică întrecere în familie. ”Să vedem cine este mai bună!”, își spuneau copilele înaintea unui asalt. 

„Le mulțumesc familiei mele, antrenorilor de la Steaua, Florin Sebastian Gheorghe și Virgil Sălișcan, dar și tehnicienilor de la lotul național, Ana Pavel și Petre Ducu. Cel mai mult îi datorez însă acest parcurs celei mai bune prietene a mea. Ea m-a încurajat mereu, m-a făcut să cred în mine. Nu face parte din staff, nu pot să-i dau numele!”

Maria Boldor,

medaliată cu bronz la CM de scrimă seniori Cairo 2022

Fiica mai mare a lui Daniel Boldor, Maria, a început să practice scrima pe cânda avea 10 ani. Adică în urmă cu 15 ani. ”Am făcut, când eram destul de mică, doi ani de karate. Părinții mei sunt iubitori de sport. Ei au fost cei care, pe când eram în vacanța de vară, și-au dorit să nu mai stau în casă, în fața televizorului de exemplu, și să practic un sport. Nu s-au gândit atunci la performanță, ci au dorit să interacționez cu alți copii și pentru. a avea o activitate fizică”, ne-a mărturisit floretista legitimată la Steaua, care adaugă că ai ei părinți obișnuiesc să-i dea sfaturi ori de câte ori are nevoie. ”O fac atât în sport, cât și în alte activități. Legat de scrimă, povețele pe care le primesc sunt mai mult referitoare la modul meu de gândire, de abordare a concursurilor și/sau ale antrenamentelor din punct de vedere mental, de modul meu de a mă odihni, relaxa, hrăni etc. Tatăl meu obișnuiește a-mi da sfaturi pe aceste teme”. 

Campioană națională la senioare în 2014, în premieră pentru ea, Maria consideră că, datorită faptului că petrec destul de mult timp împreună, ea și sora ei au ajuns să se cunoască foarte bine. ”Ne-am aflat în diferite ipostaze: de fericire, dezamăgire, exaltare. Am resimțit emoții de toate felurile... Cred că datorită scrimei, care te pune în niște situații cu care nu te întâlnești zilnic, am început să conștientizăm felul în care trebuie să abordăm momentele mai mult sau mai puțin plăcute, una față de cealaltă. Încă suntem în proces de punere în aplicare totală a acestor "cunoștințe". Noi discutăm de fiecare dată despre concursurile ce le vom avea. Mai ales despre cele internaționale cu obiective bine stabilite. Și acasă, în familie, inevitabil discuțiile ajung și la sport. Vorbim atât despre lucruri generale, cât și despre lucruri concrete. La ultimul capitol, fratele meu, Tudor, și tata vorbesc cel mai mult, dat fiind faptul că activează pe aceeași ramură sportivă. Discutăm atât despre reușite, cât și despre înfrângeri, despre planurile din viitorul apropiat”.

Tânăra sportivă ne-a spus că, atunci când are timp, îi face plăcere să-l urmărească pe fratele ei jucând rugby. Și a mărturisit că bunicul ei dinspre mamă, actorul Vasile Boghiță, a avut o influență asupra sa. ”Acesta i-a indus mamei dragostea pentru sport. A îndrăgit rugby-ul, l-a cunoscut pe tata... Am apărut noi și cred că am fost, genetic, construiți pentru.sport. Din punct de vedere fizic vorbind, un plus au frații mei. Deci ultima afirmație este valabilă pentru ei mai mult. Am văzut filmul Ringul, dar și alte câteva filme în a căror distribuiții a fost și Taia, așa cum îi spuneam bunicului meu”, a concluzionat Maria Boldor.

Fost practicant al boxului, component și al lotului național la un moment dat, Vasile Boghiță a avut apariții în filme cunoscute precum ”Neamul Șoimăreștilor”, ”Columna”, ”Haiducii lui Șaptecai”, ”Burebista” și ”Capcana mercenarilor”. În co-producția româno-germană ”Ringul”, a interpretat rolul lui Golem, cel cu care Andrei (Sergiu Nicolaescu) dispută un meci de șase reprize.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...