Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 7 martie 2022

JUDO: Federația Internațională a decis excluderea lui Vladimir Putin

Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a anunţat într-un comunicat postat pe site-ul oficial, duminică, 6 martie, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg au fost îndepărtaţi din toate poziţiile deţinute în cadrul acestui for.  

Decizia a fost comunicată după ce, anterior, forul mondial îl suspendase din postul de preşedinte de onoare pe Putin, coautor al cărţii ”Judo: Istorie, Teorie, Practică”. ”Federaţia Internaţională de Judo anunţă că dl Vladimir Putin şi dl Arkadi Rotenberg au fost îndepărtaţi din toate poziţiile deţinute în Federaţia Internaţională de Judo”, s-a precizat în comunicatul IJF.

Potrivit agerpres.ro, forul condus de austriacul de origine română Marius Vizer nu a pomenit despre invazia rusă în Ucraina. Totuși, în 27 februarie, IJF l-a suspendat pe Putin din funcţia onorifică pe care o deţinea, ”din cauza conflictului armat din Ucraina”. Totodată, în urma invadării Ucrainei, IJF a anulat Grand Slam-ul programat la Kazan (Rusia) în perioada 20-22 mai.

Președintele Rusiei a practicat judo-ul în tinerețe ca sportiv de performanță, participând și la competiții internaționale. Trebuie spus, totodată, că miliardarul Arkadi Rotenberg a făcut parte din Comitetul Executiv al IJF ca manager de dezvoltare începând din 2013.

Pe de altă parte, Putin a fost deposedat de centura neagră onorifică oferită în 2013 de World Taekwondo şi de Ordinul FINA, conferit în 2014 de federaţia Internaţională de Nataţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...