Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 16 august 2020

TENIS / WTA: Site-ul cotidianului „L'Equipe” o elogiază pe Simona Halep

Sub titlul „Simona Halep, încoronată în Republica Cehă”, site-ul  lequipe.fr a subliniat faptul că ocupanta locului 2 mondial și-a respectat rangul cucerind al 21-lea titlu din carieră după ce a dominat-o, la Praga, pe belgianca Elise Mertens în finală (6-2, 7-5). 
Publicația a remarcat faptul că,  „la revenirea în circuit, după o atentă reflecţie şi după renunţarea la turneul de la Palermo, de la începutul lunii august, românca Simona Halep, numărul 2 mondial şi cap de serie numărul 1 la Praga, şi-a respectat rangul şi şi-a asumat perfect rolul de favorită. Ea a câştigat, duminică, turneul de la Praga, dominând-o pe belgianca Elise Mertens (locul 23 în lume) în două seturi şi în puţin peste o oră şi jumătate de joc (6-2, 7-5)”. 
Amintind că acesta este cel de-al 21-lea titlu al carierei Simonei, respectiv al doilea la rând în 2020, după victoria de la Dubai... din februarie, lequipe.fr a evidențiat faptul că, „în ciuda a peste cinci luni de întrerupere şi a unei pauze foarte lungi, românca îşi menţine dinamica succesului. Este, de asemenea, primul turneu pe zgură câştigat de Halep de la încoronarea ei la Roland Garros, în 2018”. 
Publicația a făcut și o scurtă descriere a finalei: „împotriva lui Elise Mertens, Halep a dominat cu destulă vioiciune schimburile. După un început de meci oarecum la aşteptare, în care şi-a pierdut serviciul la început, românca a preluat rapid firul meciului, impunând ritmul de pe linia de fund. Trebuie spus că Mertens i-a deschis larg calea, cu un serviciu slab şi cu numai 35 la sută puncte câştigate cu prima minge, în special în primul set. Halep, care a câştigat şapte ghemuri la rând pentru a se poziţiona ca şefă pe teren, nu a avut decât să gestioneze reacţiile sporadice ale belgiencei. Jocul a atins rareori vârfuri, dar românca a avut, duminică, o anumită marjă. Lucidă, fosta ocupantă a locului 1 WTA este conştientă, însă, că drumul spre cel mai bun nivel al jocului său este încă lung. Pe parcursul întregii săptămâni din Cehia, Halep a arătat inconstanţă, în special la serviciu, în mod clar în rodaj, cu 34 de duble greşeli pe întrega durată a turneului, aproape şapte pe meci".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...