Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 30 august 2020

RUGBY / ROMÂNIA: CS Dinamo a câștigat cu „U” Cluj printr-un eseu înscris în ultimul minut

Disputat astăzi (duminică, 30 august), pe stadionul Noua din Brașov, al doilea meci de baraj pentru calificarea în semifinalele ediției 2019/2020 a  Superligii la rugby și-a decis câștigătoarea în ultimul minut. CS Dinamo București a câștigat cu 20-13 în fața lui „U” Cluj și a pătruns în „Careul de ași”. 
„Buldogii” au început bine primul mitan, iar în minutul 16 Tudorel Bratu a concretizat o lovitură de pedeapsă (3-0). N-au trecut nici două minute și clujenii au egalat prin Melniciuc, din același procedeu tehnic. 
Meciul a continuat în aceeași notă, cele două rivale alternând acțiunile ofensive cu cele în care s-au apărat. Dinamo a reușit primul eseu prin georgianul Miminoșvili, transformat de același Bratu (10-3). „U” a replicat prin Melniciuc, care a bifat a doua penalitate fructificată. Rezultattul (10-6) a rămas neschimbat până la pauză deși Mazăre și-a încercat șansa de la circa 55 de metri, tot printr-o lovitură de pedeapsă. 
La reluare, istoria s-a repetat în sensul că Bratu a adus alte 3 puncte dintr-o penalitate (13-6). Obligați să atace, clujenii au egalat prin încercarea lui Banu transformată de Melniciuc (13-13). Iar din acel moment s-a jucat „care pe care”.
„U” a încercat să profite de eliminarea temporară a pilierului Tamba, însă Melniciuc a irosit o lovitură de pedeapsă. Cum a făcut-o și Bratu, cu zece minute înainte de final.
Eliminarea temporară a lui Gheta (min. 78) a permis dinamoviștilor să preseze cu pachetul de înaintare la 5 metri de terenul de țintă advers. Și după câteva încercări nereușite, Coșereanu a izbutit să înscrie un eseu transformat de Bratu.
Cum la aceeași fază  dinamovistul Johann van Heerden a fost trimis și el în tribună, tot pentru un cartonaș galben, clujenii au revenit în joc cu o lovitură de pedeapsă. Ei au trimis în margine, la circa 8 metri de terenul de țintă dinamovist, însă Bârlădeanu a repus strâmb balonul din margine și meciul s-a încheiat cu succesul echipei bucureștene, care reușește să se califice în semifinale prima oară din 2014 încoace.   

Campionatul de rugby al României - Superliga

Meciuri de baraj pentru semifinale

Sâmbătă, 29 august
SCM Timișoara - ACS Tomitanii 57-15

Duminică, 30 august
Ora 15.30:
Dinamo București - „U” Cluj 20-13

Semifinale

Sâmbătă, 5 septembrie
CSM Știința Baia Mare - Dinamo București

Duminică, 6 septembrie
CSA Steaua București - SCM Timișoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...