Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 27 august 2020

TENIS / WTA: Naomi Osaka a refuzat să joace, Western & Southern Open a fost suspendat

Aflată  pe locul 10 WTA şi cap de serie numărul 4, Naomi Osaka a refuzat să dispute partida cu belgianca Elise Mertens (22 WTA şi cap de serie numărul 14), din semifinalele Western & Southern Open. Jucătoarea niponă a acționat astfel în semn de protest faţă de violenţele poliţiei americane.
Osaka a postat următorul mesaj pe rețelele sociale: „Înainte de a fi sportivă, sunt o femeie de culoare. Şi, ca o femeie de culoare, simt că există lucruri mult mai importante care au nevoie de atenţie imediată, decât să se uite cineva la mine cum joc tenis. Nu mă aştept să se întâmple ceva drastic cu mine pentru că nu joc, dar, dacă pot începe o discuţie într-un sport alb majoritar, consider că este un pas în direcţia corectă".
Luând act de acest gest, organizatorii au decis suspendarea întrecerii, atât la masculin, cât și la feminin, iar meciurile au fost reprogramate, deocamdată, pentru vineri. „Ca sport, tenisul adoptă o poziţie colectivă împotriva inegalităţii rasiale şi a nedreptăţii sociale, care din nou a fost adusă în prim-plan în Statele Unite. USTA, ATP Tour şi WTA au decis să recunoască acest moment la timp, oprind meciurile de la Western & Southern Open de joi, 27 august. Partidele se vor relua vineri, 28 august", au precizat organizatorii.
Victorioasă la US Open 2018 și Australian Open 2019, Naomi Osaka a făcut acest gest la scurt timp după ce baschetbaliştii echipei Milwaukee Bucks nu s-au prezentat la partida cu Orlando Magic, programată, miercuri, 27 august, în play-off-ul Conferinţei de Est.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...