Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 26 august 2020

FOTBAL / SPANIA: Președinte la Barcelona, Josep Maria Bartomeu e contestat de fani

Prin anunțul de de a-şi rezilia contractul cu FC Barcelona, Lionel Messi (33 de ani) ar dori să obţină demisia preşedintelui clubului catalan, Josep Maria Bartomeu. Ca un prim efect, o moţiune de cenzură împotriva conducerii grupării a fost depusă astăzi (miercuri, 26 august).
Antreprenor, Jordi Farre a  scris pe contul său de Twitter: „Tocmai am depus o cerere scrisă pentru a solicita un vot de cenzură împotriva lui Josep Maria Bartomeu şi a tuturor membrilor conducerii sale. Ei nu mai pot sta niciun minut în fruntea clubului".
Potrivit lequipe.fr, Farre este un candidat declarat la preşedinţia clubului. Făcând parte din grupul suporterilor cotizanţi acesta a subliniat că anunţul lui Lionel Messi despre dorinţa lui de a părăsi Barca reprezintă „o dovadă în plus a dezordinii" din cadrul clubului catalan.
Pe de altă parte, de marți seara, pe reţelele de socializare a fost difuzat un mesaj în care li se ceresuporterilor nemulţumiţi să se adune la ora 19.00, astăzi, pentru a-i cere demisia lui Bartomeu. O sută dintre fani s-au reunit, marţi seară, sub ferestrele biroului mult criticatului preşedinte.
Totodată, presa spaniolă a reamintit că neînțelegerile dintre Lionel Messi şi Bartomeu datează din 2017. S-a subliniat că plecarea preşedintelui ar fi suficientă pentru ca argentinianul să rămână. Bartomeu a negat pentru Sport.es că ar intenţiona să demisioneze.
La începutul lunii aprilie, mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie al clubului Barcelona au demisionat. Aceștia s-au arătat nemulţumiţi de modul în care conduce gruparea preşedintele Josep Maria Bartomeu. Mai întâi, șeful catalan i-a făcut să demisioneze pe patru membri ai Consiliului de Administraţie, pentru că s-ar teme de aceştia: vicepreşedintele Emili Rougeaud, trezorierul Enrique Tombas,  Silvio Elias, purtător de cuvânt şi conducător al echipei de rezerve, şi Josep Pont, responsabil commercial. Apoi, au părăsit clubul alţi doi membri ai CA, Maria Teixidor şi Jordi Calsamiglia. Rougeaud, de pildă, a declarat pentru postul de radio Cadena Ser, citat de lequipe.fr: „Bartomeu m-a chemat și mi-a spus că vrea să remanieze junta pentru că se teme de câțiva conducători, mai ales de mine”. Cei şase demisionari și-au prezentat motivele plecării într-o scrisoare deschisă: „Am ajuns la această decizie după ce nu am reuşit să inversăm criteriile şi metodele de conducere ale clubului în faţa provocărilor importante ale viitorului şi, în special, ale noului scenariu post-pandemie. Ca un ultim serviciu pentru clubul nostru, recomandăm ca de îndată ce circumstanţele o vor permite să fie convocate alegeri noi”. Demisionarii au solicitat un audit extern cu scopul de a face lumină în scandalul legat de acţiunile firmei I3Ventures, angajată de conducerea clubului pentru a-şi îmbunătăţi imaginea după o serie de campanii de calomniere a unor jucători, foşti jucători şi antrenori ai echipei, între care se află Leo Messi, Gerard Pique, Xavi, Carles Puyol şi Pep Guardiola.
În același timp, presa argentiniană a scris că Messi ar fi decis să plece de la Barcelona după o frază rostită de noul antrenor Ronald Koeman. "Privilegiile s-au terminat. Voi fi inflexibil.  Trebuie să ne gândim la echipă", ar fi spus olandezul, care l-ar fi pus în fruntea listei de plecări pe uruguayanul Luis Suarez, bun prieten cu starul argentinian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...