Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 16 august 2020

TENIS / WTA: Simona Halep a câştigat turneul de la Praga

Fost lider mondial şi cap de serie numărul 1 la Praga Open, Simona Halep (28 de ani) a câştigat, astăzi (duminică, 16 august), turneul de categorie WTA International dotat cu premii în valoare totală de 275.000 de dolari, În finală, constănțeanca s-a impus cu 6-2, 7-5 în fața belgiancei Elise Mertens, aflată pe locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3. Acesta a fost primul turneu disputat de româncă din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de COVID-19. 
Pentru Halep, acesta este cel de-al 21-lea titlu WTA din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale disputate. Pentru victoria de la Praga, românca va încasa un premiu de 25.000 de dolari şi va acumula 280 de puncte WTA, în timp ce Mertens, ca finalistă, va primi 14.000 de dolari şi 180 de puncte WTA. 
Cu o durată de 93 de minute, confruntarea a fost dominată categoric în prima parte de Simona Halep. Condusă (0-2), ea a izbutit șapte ghemuri la rând, impunându-se cu 6-2 în primul set și conducând cu 1-0 în al doilea. 
Mai apoi, însă, cele două jucătoare au alternat momentele bune de joc cu acelea mai slabe. Belgianca a avut 2-1, iar apoi Halep a condus cu 4-2. Mertens a egalat la 4 și a fost din nou în avantaj (5-4). Doar că Simona n-a fost de acord cu această prelungire a partidei și a punctat de 3 ori la rând, decisiv (7-5).
La festivitatea de premiere, Simona Halep a apreciat efortul făcut de organizatorii Praga Open, precizând că s-a simţit în siguranţă la competiţia din capitala Cehiei. Pe de altă parte, campioana de la Wimbledon a recunoscut că s-a plictisit în cameră, unde a fost izolată pe perioada turneului, din cauza măsurilor sanitare adoptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...