Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 30 august 2020

CICLISM / TURUL FRANȚEI 2020: Alexander Kristoff a câştigat o primă etapă marcată de numeroase căzături

Norvegianul Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates) a câştigat, sâmbătă, 29 august, la Nisa, prima etapă a ediţiei din acest an a Turului Franţei. Scandinavul de 33 de ani s-a impus la sprint, depășindu-i pe Mads Pederson (Trek-Segafredo) și Cees Bol (Sunwebb). Etapa a fost marcată de mai multe căzături, din cauza ploii.
Startul în ediția cu numărul 107 a Turului Franței la ciclism a fost total diferit de cel din multe alte ediții. Programată pe un circuit în jurul orașului francez Nisa, pe distanța a 156 de kilometri, etapa inaugurală a fost influențată de ploaie, șoseaua transformându-se în unele porțiuni, pe coborâre, într-un patinoar. Cu toate că rutierii au acționat cu prudență, căzăturile n-au lipsit. Una dintre ele s-a produs chiar înainte de sosire cu circa 2,7 kilometri, pe la Promenade des Anglais. Și cum se rula în pluton, în ea au fost implicați numeroși rutieri, printre aceștia aflându-se și Thibaut  Pinot. „A fost una dintre cele mai proaste zile din cariera mea”, a declarat după etapă rutierul francez care este liderul echipei Groupama-FDJ. Acesta a trecut linia de sosire, însă a suferit traumatisme la genunchi și umărul drept.  
2
Alexander Kristoff a devenit al doilea norvegian care îmbracă tricoul galben după Thor Hushovd, care l-a purtat în 2004, 2006 și 2011.
Astăzi e programată a doua etapă, în lungime de 186 de kilometri, tot în jurul orașului Nisa.
Turul Franței era programat în iunie, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...