Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 27 august 2020

BASCHET / NBA: S-au boicotat meciuri din play-off, iar liga a amânat trei partide!

Componenții echipei de baschet Milwaukee Bucks au refuzat să dispute partida cu numărul 5 cu Orlando Magic, programată miercuri, 26 august, la 23.00 (ora României), și care i-ar fi putut califica în semifinalele Conferinţei de Est din NBA. Astfel, aceștia au protestat după ce un poliţist alb l-a rănit grav, prin împuşcare, pe tânărul afro-american Jacob Blake (29 de ani), la Kenosha, Wisconsin. Acest caz  survine după cel al lui George Floyd, un alt afro-american, ucis, la 25 mai, la Minneapolis, de un poliţist alb care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul victimei aproape nouă minute. 
Jucătorii de la Milwaukee Bucks au rămas în vestiarul arenei din complexul DisneyWorld, în timp ce adversarii lor, de la Orlando Magic, se aflau la încălzire. După o așteptare de câteva minute, şi aceştia din urmă s-au întors la vestiare.
Potrivit ESPN, citat de lequipe.fr, acest gest reprezintă un protest față de acţiunea disproporţionată a poliţiei din Wisconsin, statul în care joacă Bucks, în urma căreia tânărul a fost împuşcat de şapte ori în spate. Acesta era neînarmat şi încerca să părăsească scena unei lupte între două femei pe care le despărţise. Intervenţia forțelor de ordine a fost filmată, gloanţele lovindu-l pe bărbat în spate, în timp ce încerca să se urce în maşina lui, unde, potrivit avocatului acestuia, se  aflau trei dintre copiii săi, băieţi cu vârsta între 3 și 8 ani. S-a menționat că Blake riscă să rămână paralizat pe viaţă. 
La boicotul jucătorilor de la Milwaukee Bucks s-au raliat şi alte echipe, astfel că NBA a decis să amâne toate partidele de miercuri (Milwaukee - Orlando, Houston - Oklahoma City şi Los Angeles Lakers - Portland). Pe de altă parte, sindicatul arbitrilor NBA şi-a anunţat solidaritatea cu jucătorii. „În ţara noastră există probleme mai mari decât baschetul şi sperăm că acestea vor inspira schimbarea", a precizat sindicatul, potrivit lefigaro.fr. 
Întrerupt în martie și reluat la finalul lunii iulie, în „bula" de la Disney World din Orlando, ediția 2019/2020 a NBA ar putea fi oprită definitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...