Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 28 august 2020

TENIS / WTA: Naomi Osaka și Victoria Azarenka vor disputa finala Western & Southern Open

Jucătoarele Naomi Osaka (Japonia, 10 WTA) şi Victoria Azarenka (Belarus, 59 WTA) s-au calificat, astăzi (vineri,  28 august), în finala ediției 2020 a Western & Southern Open, turneu care a fost mutat de la Cincinnati la New York din cauza pandemiei de COVID-19. 
Întrecerea a fost întreruptă o zi după ce nipona a refuzat să joace miercuri, 26 august, în semn de protest faţă de violenţele poliţiei americane. Ea a revenit asupra deciziei, joi, după discuţii cu organizatorii turneului. Campioana de la US Open 2018 a considerat că întreruperea turneului pentru o zi a atras atenţia lumii asupra nedreptăţilor rasiale.
Cap de serie numărul 4, Osaka a învins-o în semifinale, cu 6-2, 7-6/5, pe belgianca Elise Mertens, numărul 22 mondial şi favorită 14. Confruntarea a durat două ore şi un minut. La intrarea pe teren, japoneza a purtat un tricou cu mesajul „Black Lives Matter”.
În cealaltă semifinală, Azarenka a trecut cu 4-6, 6-4, 6-1 de favorita numărul 8, britanica Johanna Konta (15 WTA). Meciul a durat două ore şi 18 minute.
Osaka are 5 titluri WTA, dintre care două de grand slam, precum și 3 finale  pierdute. Azarenka are 20 de titluri WTA la simplu, inclusiv două de mare șlem, și alte 17 finale pierdute. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...