Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 26 august 2020

FOTBAL / ROMÂNIA: Camora a obținut cetățenia română, însă nu poate juca deocamdată pentru națională

Căpitan al lui CFR Cluj, fotbalistul portughez Mario Camora (33 de ani) a dobândit, zilele trecute, cetățenia română. Cum s-a vorbit despre posibilitatea ca acesta să evolueze pentru naționala de fotbal a țării noastre, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiţă, a spus că mai sunt formalităţi de îndeplinit pentru ca acest lucru să se și întâmple.
Oficialul a declarat la ProX: „Obţinerea cetăţeniei nu implică imediat prezenţa pe teren. Mai sunt nişte formalităţi de făcut. Cred că deja din dimineaţa asta preşedintele s-a implicat în treaba asta. Nu ştiu ce demersuri se fac din punct de vedere legal ca să aibă şi drept de joc în naţionala României, dar în caz că Mirel (n.r. - Rădoi) îl va chema sper să poată fi rezolvată până la momentul convocării această problemă a cetăţeniei. Deocamdată, nu se pune problema pentru că nu este rezolvat. Aşa că vorbim ipotetic. Nu ştiu care sunt următorii paşi ai intrării în legalitate. Este un post (n.r. - fundaş stânga) pe care creşte concurenţa (n.r. - la echipa naţională), dacă apare şi acest jucător, în cazul în care va putea fi naturalizat. Este un post pe care sunt mulţi jucători care au o bună prezenţă în teren în prima etapă. Sunt soluţii acolo, dar una dintre ele poate fi şi Camora. E un jucător pe care ştiu că Mirel îl place, îl urmăreşte, dar cu problemele pe care le ştim cu toţii".
În Hotărârea de Guvern adoptată luni s-a precizat: „Se acordă cetăţenia română domnului Malico Paulino Mario Jorge, cetăţean portughez, fiul lui Anibal şi Dias Leal Malico, născut la data de 10 noiembrie 1986 în localitatea Samora Correia, Benavente, Santarem, Portugalia, având domiciliul actual în România, Cluj Napoca, str. Oaşului, nr.347 C, jud. Cluj, cu menţinerea domiciliului în România”.
În aceeași zi s-a acordat cetățenie română și rugbystului sud-african Johannes Petrus Van Heerden, care a depășit 40 de selecţii în echipa României, participând la Cupa Mondială din 2015. Flankerul a jucat în România la Ştiinţa Baia Mare, CSM Bucureşti şi CS Dinamo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...