Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 22 august 2020

FOTBAL / ROMÂNIA: Fost jucător la Fiorentina, Amidu Salifu a semnat cu Petrolul Ploieşti

Cu puțin timp înaintea debutului în ediția 2020/2021 a Ligii a 2-a, FC Petrolul Ploiești a anunțat că l-a transferat pe ghanezul Amidu Salifu (27 ani). Acesta a semnat, astăzi (sâmbătă, 22 august), un angajament valabil până la finalul acestui an competițional, cu drept de prelungire în cazul promovării.
Pe site-ul fcpetrolul.ro, i se face o prezentare noului recrut: „mijlocaș central, Salifu are experiența primelor două eșaloane din Italia, el aflându-se, în ultimii zece ani, sub contract cu AC Fiorentina. Pentru formația <<viola>> a debutat în Serie A pe 23 aprilie 2011, atunci când, într-un meci cu Cagliari, l-a înlocuit pe Adrian Mutu, bifând, în total, 25 de prezențe în elita fotbalului italian, pentru Fiorentina și, mai apoi, Catania. Împrumutat de către Fiorentina, de-a lungul ultimilor ani, la Modena, Perugia, Brescia, Mantova, Vicenza, Arezzo și, ultima dată, în Kuweit, la Al-Salmiya, Salifu a strâns 78 de apariții în Serie B și alte peste 50 în Serie C. Bun venit, Amidu Salifu!”
După ce s-a subliniat că Salifu a efectuat un prim antrenament, sub comanda preparatorului fizic Stelian Isac, aceeași sursă a  precizat că „alături de mijlocaşul ghanez s-au mai aflat jucătorul israelian Ben Levy, cel care, după cum se ştie, a ajuns la un acord cu „lupii galbeni”, dar şi Eugen Zasaviţchi (27, mijlocaş central, Republica Moldova) şi Alexandru Dobre (21 ani, fundaş central, ultima dată la Înainte Modelu), ultimii doi urmând să fie văzuţi de către Viorel Moldovan la următoarele şedinţe de pregătire. Zasavițchi a jucat ultima dată la Minaur Baia Mare, după ce, în cariera sa, a mai evoluat pentru FC Veris, Trakai (Lituania), GKS Tychy (Polonia), Jonava (Lituania), Dacia Chişinău, Zimbru Chişinău, FC Kaliu (Estonia) şi Dnyapro Mogilev (Belarus), având 22 de prezenţe în reprezentativa „U21” şi o apariţie în naţionala de seniori a Republicii Moldova, într-un meci disputat contra Irlandei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2016”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...