Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 16 august 2020

FOTBAL / LIGA CAMPIONILOR: Echipa lui Ciprian Tătărușanu s-a calificat în semifinale

Ultimul sfert de finală a ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor la fotbal a adus o nouă surpriză. Mare favorită, Manchester City a pierdut, 1-3 (0-1), confruntarea cu Olympique Lyonnais. Cu Ciprian Tătărușanu în lot, gruparea din Hexagon este pentru a doua oară în „Careul de ași”, după ediţia 2009/2010.
Golurile au fost marcate de De Bruyne (min. 69), respectiv Cornet (min. 24), Dembele (min. 79 şi 87). Manchester City a dominat confruntarea, însă n-a izbutit să concretizeze ocaziile de care a beneficiat. La scorul de 1-2, în minutul 86, Sterling a ratat incredibil cu poarta goală din cinci metri, iar apoi, la faza următoare, Dembele a marcat golul de 3-1 pentru Lyon.
La OL, Ciprian Tătărușanu a fost rezervă. 
Antrenorul francezilor, Rudi Garcia, a declarat după partidă: „Sunt mândru de jucătorii mei. Am învins cu 3-1 una dintre echipele favorite la câştigarea trofeului. Asta înseamnă că am făcut un meci foarte bun. Am câştigat bătălia tactică şi bătălia comunicării. Am fost solidari. Ne-am încurajat. Avem talent în această echipă. Am văzut o stare de spirit la nivel foarte înalt, un spirit colectiv incredibil. Este meritul jucătorilor. Ascultă, au talent şi îl pun în serviciul echipei în acest moment. Aşa procedează marile echipe”.
Aflat la o nouă tenatativă ratată de câștigare a trofeului și cu City, Pep Guardiola a mărturisit după  meci: „A doua repriză a fost bună, dar nu suficient, în faţa unei echipe solidă şi agresivă, cum sunt toate echipele franceze. Da, acum jucătorii sunt dezamăgiţi, dar după pauză, atunci când vom reîncepe, ne vom reveni. Vom începe din nou şi vom încerca din nou. Nu reuşesc să trec de sferturi.  De trei sezoane suntem eliminaţi. În sezonul viitor vom încerca din nou”.

Sferturi de finală
Atalanta - PSG 1-2
Leipzig - Atletico 2-1
Barcelona - Bayern 2-8
Man. City - Lyon 1-3

Semifinale
Marți, 18 august
Ora 22.00:
Leipzig - PSG

Miercuri, 19 august
Ora 22.00:
Lyon - Bayern

Finala
Duminică, 23 august
Ora 22.00:
Leipzig / PSG - Lyon / Bayern

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...