Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 26 aprilie 2022

TENIS / WTA: China nu va organiza turnee în 2022 din cauza Afacerii Peng Shuai

Şef al Asociației Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA), Steve Simon a anunţat că forul pe care îl conduce nu va organiza turnee în China în acest an. Decizia a fost adoptată ca urmare a cazului Peng Shuai. În 2020, turneele din țara asiatică nu s-au mai disputat din cauza pandemiei de COVID-19. 

Anul trecut, în urma dispariţiei jucătoarei chineze Peng Shuai timp de mai multe săptămâni, după ce a acuzat un lider chinez că a agresat-o sexual, WTA a eliminat din calendarul său turneele din China. Steve Simon, CEO WTA, a declarat că nici în acest an nu vor avea loc turnee în China: "Rămânem hotărâţi să găsim o soluţie (n.r. - în cazul Shuai Peng ). O soluţie cu care noi, Peng şi guvernul chinez să ne simţim confortabil. Nu avem nicio intenţie de a ne îndepărta de China. Ne-am suspendat deocamdată operaţiunile acolo şi vom continua să facem acest lucru până când vom ajunge la o soluţie", a declarat Simon la Tennis Podcast, potrivit lequipe.fr.

Oficialul a mai spus că WTA nu a avut nicio comunicare recentă cu Peng, care nu a mai fost văzută de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie, unde şi-a făcut apariţia la câteva evenimente. Atunci, jucătoarea chineză a negat că ar fi făcut vreo acuzaţie de agresiune sexuală, probabil sub presiunea guvernului chinez. WTA a cerut o anchetă oficială şi o oportunitate de a se întâlni cu Peng Shuai în privat.

Cum WTA nu a publicat lista turneelor ce se vor disputa după ediţia US Open din septembrie, Steve Simon a declarat că se va anunţa un calendar de toamnă "destul de solid", în următoarele două sau trei săptămâni.

Pe de altă parte, Simon s-a referit și la faptul că, spre deosebire de WTA, ATP şi-a păstrat turneele în China. Acesta a declarat că respectă poziţia forului care guvernează tenisul masculin. "Diferenţa este că acolo nu au un membru care să aibă probleme. Ei vor trebui să ia propriile decizii în această privinţă. Ne-ar plăcea să avem sprijinul lor? Absolut. Dar nu vom încerca să le influenţăm decizia în niciun fel. Trebuie să fie a lor", a spus Simon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...