Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 25 aprilie 2022

FORMULA 1: Carlos Sainz Jr şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Ferrari

Pilotul spaniol Carlos Sainz jr (27 de ani) şi-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa de Formula 1 Ferrari. Noua înţelegere este valabilă până la finalul lui 2024.

Anunţul a fost făcut de Scuderia chiar înaintea Marelui Premiu al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a ediției 2022 a Campionatului Mondial de Formula 1. Urmărită de la fața locului de numeroșii fani ai echipei Ferrari, cursa n-a fost norocoasă pentru iberic, care a abandonat chiar după start, după un acroșaj cu australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes).

După ce a semnat prelungirea contractului, Sainz Jr a declarat pentru site-ul Ferrari: "Întotdeauna am spus că nu există o echipă de Formula 1 mai bună pentru care să concurezi şi, după mai bine de un an alături de ei, pot confirma că purtarea acestui combinezon şi reprezentarea acestei echipe este unică şi incomparabilă. Primul meu an la Maranello a fost unul solid şi constructiv, iar întregul grup a crescut împreună. Rezultatul acestei munci a fost clar vizibil încă de la începutul anului. Mă simt întărit de această nouă dovadă de încredere în mine şi acum abia aştept să urc în monopost, să dau tot ce am mai bun pentru Ferrari şi să le ofer fanilor un motiv de bucurie. F1-75 se dovedeşte a fi o maşină de top, care mă poate ajuta să îmi îndeplinesc obiectivele pe circuit, începând cu obţinerea primei mele victorii în Formula 1".

După patru curse disputate, Carlos Sainz ocupă locul 5 în clasamentul piloţilor, cu 38 de puncte, după coechipierul său, Charles Leclerc (86 de puncte), olandezul Max Verstappen (59p), mexicanul Sergio Perez (54p) și britanicul George Russell (37p).

Sainz jr este fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz. Spaniolul a debutat în Formula 1 în 2015, la echipa Toro Rosso pentru care a disputat 56 de curse până în 2017. Apoi a evolua un an, în 2018, la Renault (25 de curse), înainte de a trece la McLaren, unde a rămas până la finalul anului 2020 (37 de curse). Cu Ferrari a obţinut cele mai bune rezultate din carieră: cinci clasări pe podium şi locul 5 în clasamentul general, la finalul anului trecut. În total, Sainz are opt clasări pe podium în 143 de curse, însă n-a câștigat nicio cursă până în prezent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...