Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 24 aprilie 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: Stadionul Giuleşti va fi testat în vederea găzduirii Euro U21 din 2023

Echipa de fotbal seniori a României nu va mai disputa meciurile din iunie, în Liga Națiunilor, pe stadionul Steaua. Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, pe site-ul oficial, că acestea vor avea loc pe stadionul Rapid-Giulești. Astfel vor fi testate facilităţile arenei inaugurate la finalul lunii martie prin găzduirea primelor meciuri internaţionale de cel mai înalt nivel.

Într-un comunicat postat pe site-ul frf.ro se precizează: ”Cu un an înaintea debutului turneului UEFA U21 Euro 2023, programat să se dispute în România, la Bucureşti şi Cluj, şi în Georgia, pe noua arenă din Capitală se vor juca meciurile echipei naţionale a României cu Finlanda, 11 iunie, şi Muntenegru, 14 iunie, ambele din Liga Naţiunilor.

Prin organizarea celor două partide oficiale la distanţă de doar 3 zile vor fi verificate toate facilităţile arenei, reprezentând, în acelaşi timp, şi un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giuleşti. Testarea timpurie în condiţii reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top”.

De asemenea, s-a subliniat că arena din Giuleşti va găzdui partide la Euro U21 din 2023. Celelalte stadioane gazdă ale turneului, ”Steaua”, Cluj Arena, ”Dr. Constantin Rădulescu”, au beneficiat deja de organizarea de meciuri internaţionale de primă categorie. 

Astfel, prima reprezentativă de fotbal a României va reveni în Giuleşti după 11 ani. În 3 iunie 2011, tricolorii au câștigat cu 3-0, pe fostul Stadion ”Valentin Stănescu”, meciul cu Bosnia şi Herţegovina, în preliminariile CE 2012. Şi tot acolo, în 2004, România s-a impus cu 5-1 în faţa Germaniei, într-un meci amical.

Programul complet al meciurilor din Liga Naţiunilor este următorul:

4 iunie: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21.45)

7 iunie: Bosnia şi Herţegovina – ROMÂNIA (ora 21.45)

11 iunie: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21.45)

14 iunie: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21.45)

23 septembrie: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21.45)

26 septembrie: ROMÂNIA – Bosnia şi Herţegovina (ora 21.45)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...