Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 24 aprilie 2022

FOTBAL / CUPA SPANIEI: Betis Sevilla a câştigat a treia oară trofeul

Betis Sevilla a câştigat pentru a treia oară în istorie Cupa Spaniei, după ce a învins (5-4), la loviturile de departajare, pe Valencia, în finală.

La sfârşitul celot 90 de minute regulamentare, rezultatul a fost 1-1, rezultat care s-a menținut şi după prelungiri. Au marcat: Iglesias (min. 11), respeciv Duro (min. 30). La loviturile de departajare, au marcat toţi fotbaliştii formaţiei andaluze: Miranda, Tello, Guardado, Joaquin și Willian Jose. De la Valencia, au transformat loviturile Gaya, Guedes, Racic și Soler, și a ratat Musah, care a trimis balonul peste poartă.

Acesta este primul trofeu pentru formaţia antrenată de chilianul Manuel Pellegrini din 2005 încoace. Betis a mai câştigat Copa del Rey în edițiile 1976/1977 şi 2004/2005. Valencia rămâne cu opt cupe în palamares, ultima fiind cucerită în 2019.

În Cupa Spaniei (Cupa Regelui), cele mai multe trofee, 31, le-a câștigat FC Barcelona, care a mai disputat și alte 11 finale. Pe locurile următoare se află Athletic Bilbao, cu 23 de trofee și 16 finale, Real Madrid, cu 19 trofee și 20 de finale, și Atletico de Madrid, cu 10 trofee și 9 finale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...