Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 21 aprilie 2022

TENIS: Organizatorii de la Wimbledon au confirmat excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022

All England Lawn Tennis Club (AELTC), organizatorul turneului de la Wimbledon, a anunțat că jucătorilor din Rusia şi Belarus nu li se va permite participarea la ediţia din acest an (27 iunie - 10 iulie), precum şi la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

Într-un comunicat, AELTC a precizat: "În numele All England Club şi al Comitetului de Management al The Championships, dorim să ne exprimăm sprijinul continuu pentru toţi cei afectaţi de conflictul din Ucraina în aceste vremuri şocante şi dureroase. Împărtăşim condamnarea universală a acţiunilor ilegale ale Rusiei şi am analizat cu atenţie situaţia în contextul îndatoririlor noastre faţă de jucători, faţă de comunitatea noastră şi faţă de publicul larg din Marea Britanie, ca instituţie sportivă britanică. De asemenea, am luat în considerare îndrumările stabilite de guvernul Regatului Unit în special în legătură cu organismele şi evenimentele sportive.

Având în vedere profilul pe care îl are The Championships în Regatul Unit şi în întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile pe scară largă ale guvernului, industriei, instituţiilor sportive şi creative de a limita influenţa globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile.

În circumstanţele unei astfel de agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din implicarea jucătorilor ruşi sau belaruşi la The Championships.

Prin urmare, intenţia noastră este, cu regret profund, să refuzăm înscrierile jucătorilor ruşi şi belaruşi la The Championships din 2022.

În cazul în care circumstanţele se schimbă semnificativ până în iunie, vom lua în considerare şi vom răspunde în consecinţă.

Salutăm, de asemenea, decizia LTA (n.r. - Federația Engleză de Tenis) de a refuza înscrierile jucătorilor ruşi şi belaruşi la evenimentele din Marea Britanie, pentru a ne asigura că tenisul britanic oferă o abordare consecventă pe parcursul verii".

O reacție a avut, totodată, preşedintele AELTC, Ian Hewitt: "Recunoaştem că acest lucru este greu pentru persoanele afectate şi este trist că vor suferi pentru acţiunile liderilor regimului rus. Am analizat cu mare atenţie măsurile alternative care ar putea fi luate în cadrul îndrumărilor guvernului Regatului Unit, dar, având în vedere înaltul profil al Campionatelor, importanţa de a nu permite ca sportul să fie folosit pentru a promova regimul rus şi preocupările noastre mai largi pentru public şi siguranţa jucătorilor (inclusiv a familiilor), nu credem că este viabil să procedăm pe orice altă bază la The Championships".

Decizia îi va afecta pe mai mulţi jucători bine clasaţi în ierarhiile ATP şi WTA. Este vorba despre ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andrei Rublev, aflat pe locul 8 ATP, și Anastasia Pavliucenkova, care este pe locul 15 WTA, precum şi de jucătoarele belaruse Arina Sabalenka, ocupantă a locului 4 WTA, şi Victoria Azarenka, care se află pe locul 18 WTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...