Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 25 aprilie 2022

OMNISPORT: Emma Răducanu a primit Premiul Laureus pentru “Revelaţia anului”

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a fost recompensată, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat online, cu Premiul Laureus la categoria “Revelaţia anului”. Au mai fost premiați alți sportivi cunoscuți precum Robert Lewandowski și Tom Brady, dar și echipa ca Real Madrid.

Lansate în 2000, când s-a desfășurat prima ediție de decernare a lor, la Monte Carlo, Premiile Laureus recompensează personalități ale sportului, dar și din lumea divertismentului, afacerilor, modei și politicii. Dintre campionii români, Nadia Comăneci este membru Laureus World Sports Academy, o asociaţie care reuneşte peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor şi decernează anual premii. 

Anul acesta, la categoria “Sportivul anului”, câştigător a fost declarat pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen, câștigător al titlului mondial în 2021. Au mai fost nominalizaţi înotătorul american Caeleb Dressel, atletul kenyan Eliud Kipchoge, tenismenul sârb Novak Djokovic, fotbalistul polonez Robert Lewandowski şi jucătorul de fotbal american Tom Brady.

La “Sportiva anului”, premiul a fost atribuit atletei jamaicane Elaine Thompson. Au mai fost nominalizate fotbalista spaniolă Alexia Putellas, atleta americană Allyson Felix, jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, înotătoarea australiană Emma McKeon şi înotătoarea americană Katie Ledecky.

Recompensată la categoria ”Revelația anului”, pentru victoria de la US Open, una izbutită după ce a trecut și de calificări, Emma Răducanu a transmis următorul mesaj pe rețelele sociale: “Mulţumesc foarte mult Academiei Laureus pentru vot. Înseamnă foarte mult pentru mine să primesc acest premiu şi vreau să îi felicit pe ceilalţi nominalizaţi. Simt că a fost un an foarte bun, dar mai am mult de muncă. Mulţumesc foarte mult”.

Britanica a fost nominalizată alături de înotătoarea australiană Ariarne Titmus, jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev, atletul indian Neeraj Chopra, fotbalistul spaniol Pedri şi atleta venezueleană Yulimar Rojas.

Celelalte premii:

Echipa anului: reprezentativa masculină de fotbal a Italiei

Revenirea anului: Sky Brown (skateboarding, Marea Britanie)

Personalitatea cu dizabilităţi a anului: Marcel Hug (atletism în scaun cu rotile, Elveţia)

Premiul ”World Action of the Year”: Bethany Shriever (BMX, Marea Britanie)

Premiul ”Sport For Good”: Lost Boyz INC. (Baseball, SUA)

Premiul ”Sport for Good Society”: Real Madrid (fotbal, Spania)

Premiul pentru întreaga carieră: Tom Brady (fotbal american, SUA)

Premiul pentru realizări excepţionale: Robert Lewandowski (fotbal, Polonia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...