Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 22 aprilie 2022

FOTBAL / BRAZILIA: Pele a fost externat după tratamentul pentru cancer la colon

Legendar fotbalist brazilian, Pele (81 de ani) a fost externat din spitalul în care fusese internat luni, din cauza cancerului la colon descoperit în septembrie. "Pacientul este în stare clinică stabilă şi satisfăcătoare", a anunţat Spitalul ”Albert Einstein” din Sao Paulo.

De trei ori câştigător al Campionatului Mondial cu Brazilia (1958, 1962, 1970), Pele a fost internat în spital în 13 februarie, pentru a continua tratamentul pentru o tumoră de colon depistată în septembrie anul trecut. El a fost externat în 27 februarie.

Starea de sănătate a lui Pele s-a deteriorat în ultimii ani, când a fost supus mai multor internări în spital. El suferise deja mai multe operaţii la şold. De asemenea, Pele a acuzat probleme la coloana vertebrală şi la genunchi. În 2019, acesta a fost internat la Paris, iar apoi transferat la Sao Paulo pentru pietre la rinichi. În 4 septembrie 2021, Pele a fost operat în acelaşi spital din orașul brazilian pentru a elimina o tumoare de colon depistată în timpul examinărilor de rutină. Apoi a stat zece zile într-o secţie de terapie intensivă, înainte de a reveni pentru scurt timp, din cauza dificultăţilor de respiraţie. El fusese din nou internat timp de două săptămâni în decembrie pentru chimioterapie.

Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele s-a născut în 23 octombrie 1940, la Tres Coracoes, în statul brazilian Minas Gerais. În cariera sa de profesionist, a jucat la Santos FC (660 de meciuri / 643 de goluri) și, pe final, la New Tork Cosmos (64 de meciuri / 37 de goluri). Pentru Brazilia, a bifat 92 de partide în care a înscris de 77 de ori. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...