Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 24 aprilie 2022

HANDBAL / ROMÂNIA: Internaționalul ceh Stanislav Kasparek va juca doi ani la campioana României

Clubul Sportiv Dinamo a anunțat că a ajuns la un acord cu internaționalul ceh Stanislav Kasparek (25 de ani). Jucător ce evoluează pe postul de inter dreapta, acesta a semnat o înțelegere cu gruparea bucureșteană pentru următorii doi ani competiționali. Cehul a evoluat în anul competițional 2021-2022 la Meshkov Brest, în Belarus. 

Stanislav Kasparek (2.00 metri / 102 kg) și-a început cariera la HC Zubri, în Cehia. Apoi a jucat în Ungaria, la Balatonfuredi KSE (2015-2018) și Pick Szeged (2018-2021). Are la activ patru participări în EHF Champions League, competiție în care a marcat 93 de goluri. Cele mai multe le-a reușit în ediția 2021/2022, la Meskov Brest – 44. Pentru naționala Cehiei, Kasparek a marcat 137 de goluri în 36 de meciuri. Acesta a participat la Euro 2018 și 2020.

După parafarea înțelegerii, David Barrufet, manager sportiv la CS Dinamo, a declarat pentru site-ul oficial al grupării din capitala României: ”Stanislav este un jucător complet. Joacă bine ambele faze, atac – apărare, și ne va ajuta să ducem contraatacuri rapide. Joacă bine cu pivotul și are o aruncare foarte puternică de afară”.

Stanislav Kasparek a declarat despre noul său club: ”Când am primit oferta de la Dinamo București, nu am ezitat. Decizia a fost clară. Mi-au prezentat un proiect ambițios, cu jucători noi, conduși de legendarul antrenor Xavi Pascual. În fața mea se află o nouă provocare sportivă. Dinamo are ambiții mari și sunt fericit să fac parte din acest proiect. Aștept cu nerăbdare atmosfera uimitoare a fanilor dinamoviști, am văzut meciurile jucate cu echipe mari și atmosfera din sală a fost electrizantă. Cred că împreună putem realiza lucruri grozave!”.

Stanislav Kasparek este al doilea transfer de top anunțat de campioana României, după cel al ucraineanului Andrii Akimenko (extremă dreapta).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...