Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 26 aprilie 2022

HANDBAL / CE 2022: România a fost plasată în urna 4 valorică la tragerea la sorţi a grupelor, în 28 aprilie

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European din 2022 feminin de handbal se va desfășura în 28 aprilie, în aceeaşi zi cu alegerile pentru conducerea FR Handbal. România va fi repartizată în urna 4 valorică.

Duminică seară s-au încheiat preliminariile EuroHandball 2022, Croaţia, Danemarca, Spania, Franţa, Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, România, Serbia, Elveţia şi Suedia asigurându-și prezența la turneul final. Acestea se alătură gazdelor competiţiei, Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, şi deţinătoarei trofeului, Norvegia, pentru un total de 16 participante.

Tragerea la sorţi a grupelor se va derula joi, 28 aprilie, la Ljubljana. Pentru această operațiune, forul european a stabilit patru urne valorice:

Urna 1: Norvegia, Franța, Danemarca, Polonia

Urna 2: Țările de Jos, Muntenegru, Ungaria, Suedia

Urna 3: Slovenia, Macedonia de Nord, Croația, Germania

Urna 4: Spania, România, Serbia, Elveția

Turneul final al Campionatului European se va desfășura între 4 şi 20 noiembrie şi va fi găzduit de oraşele Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

Echipa feminină de handbal a României va participa pentru a 14-a oară la turneul final. În 2010, naționala noastră a cucerit medalia de bronz, iar la edițiile din 2000 și 2018 a ocupat locul 4.

CE feminin de handbal a fost câștigat în 8 rânduri de către echipa Norvegiei, care mai are 3 medalii de argint și una de bronz. Aceasta este urmată de Danemarca, victorioasă la trei ediții și finalistă la alte două.  

România s-a calificat de pe locul 2 în Grupa 2 preliminară, înregistrând următoarele rezultate: 28-35 şi 27-32 cu Danemarca, 33-33 şi 38-29 cu Austria și 26-19 şi 31-21, cu Insulele Feroe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...