Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 21 aprilie 2022

TENIS: Novak Djokovic se declară împotriva interzicerii jucătorilor ruși și belaruși de la Wimbledon

Aflat pe locul 1 mondial, Novak Djokovic a declarat, după meciul cu Laslo Djere (2-6, 7-6/6, 7-6/4) de la Serbia Open, că nu poate susţine decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon, de a interzice participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la ediția din acest an (27 iunie - 10 iulie).

Sârbul a spus: "Voi fi întotdeauna primul care va condamna războiul. Fiind un copil al războiului, ştiu ce fel de traume emoţionale lasă un război. Noi, în Serbia, ştim ce s-a întâmplat aici, în 1999. Oamenii obişnuiţi suferă întotdeauna. Am avut multe războaie în Balcani. Acestea fiind spuse, nu pot susţine decizia de la Wimbledon. Cred că este o nebunie. Jucătorii, tenismenii, sportivii nu au nimic de-a face cu asta (n.r. - cu războiul). Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun".

All England Lawn Tennis Club (AELTC), organizatorul turneului de la Wimbledon, a anunțat că jucătorilor din Rusia şi Belarus nu li se va permite participarea la ediţia din acest an. ”Prin urmare, intenţia noastră este, cu regret profund, să refuzăm înscrierile jucătorilor ruşi şi belaruşi la The Championships din 2022. În cazul în care circumstanţele se schimbă semnificativ până în iunie, vom lua în considerare şi vom răspunde în consecinţă”, s-a precizat într-un comunicat.

Admis direct în optimile de finală, Dijokovic l-a învins cu 2-6, 7-6/6, 7-6/4 pe compatriotul său Laslo Djere (50 ATP), după un meci care a durat trei ore şi 21 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...