Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 24 aprilie 2020

VOLEI: Ediția 2019/2020 a cupelor europene a fost anulată

Confederația Europeană de Volei (CEV) a anunțat că ediția 2019/2020 a cupelor europene a fost anulată. Totodată, s-a pus pe picioare un plan de ajutor cifrat la 11,5 milioane de euro.  
Practic s-a aprobat un ”Plan Marshall” pentru voleiul european, cu măsuri specifice în lupta împotriva răspândirii pandemiei Covid-19. Cupele europene au fost anulate, cluburile urmând să primească sume compensatorii. Este de precizat că în Liga Campionilor, Cupa CEV și Challenge Cup competiția s-a întrerupt în faza sferturilor de finală. Echipele aflate încă în competiţie vor primi cel puţin 80% din cuantumul premiilor cuvenite, drept compensaţie. S-a anunțat, totodată, că se va păstra aceeaşi valoare a premiilor şi pentru ediția viitoare, plus alte tipuri de suport financiar pentru cluburi. 
Preşedinte al CEV, Aleksandar Boricic, a declarat la finalul şedinţei de Board: ”Sănătatea sportivilor, antrenorilor, fanilor, oficialilor şi organizatorilor este în topul priorităţilor pentru noi şi trebuie să primeze în faţa oricăror alte interese. Voleiul este un sport de echipă şi de aceea ştim cât de important este să fim împreună ca o echipă şi să arătăm solidaritate. Acest principiu devine şi mai important în timpul acestei crize”.
Forul continental a anunțat, de asemenea, că s-a anulat și Liga Europeană la nivel de echipe naționale, competiție programată a debuta în mai și a se finaliza în iunie. Totodată, s-a decis ca meciurile contând pentru calificările la Campionatele Europene din 2021 să fie programate după 1 ianuarie, o decizie finală urmând a fi luată în 1 iulie 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...