Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 24 aprilie 2020

HANDBAL: Fetele merg direct la Euro 2020, băieții ratează CM 2021 fără să joace

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, astăzi, măsuri fără precedent și în privința preliminariilor continentale pentru competiții de seniori. În timp ce naţionala masculină de handbal nu se mai poate califica la Campionatul Mondial 2021, aceea feminină merge fără preliminarii la turneul final al Campionatul European 2020.
Programate luna următoare, ultimele meciuri din cele 7 grupe ale calificărilor pentru Campionatul European feminin au fost anulate. Ținându-se cont de clasamentul final al ediţiei din 2018, la turneul final care se va disputa în decembrie, s-au calificat echipele Franţei, Rusiei, Olandei, României, Suediei, Ungariei, Muntenegrului, Germaniei, Serbiei, Spaniei, Sloveniei, Poloniei, Cehiei şi Croaţiei, plus reprezentantele țărilor gazdă Norvegia şi Danemarca. Tragerea la sorţi a grupelor este programată în 18 iunie.
Repartizată în Grupa preliminară 7, echipa României ocupa locul 2 la egalitate de puncte, 4, cu Polonia. 
În privința naționalei masculine, aceasta nu va mai participa la preliminarii CM 2021 fiindcă toate meciurile de calificare au fost anulate. În faza a 2-a, România urma să înfrunte Bosnia-Herțegovina în 17/18 și 20/21 iunie. În aceste condiții, din Europa se vor califica, pe baza clasamentului final al CE 2020, echipele Sloveniei, Germaniei, Portugaliei, Suediei, Austriei, Ungariei, Belarusului, Islandei, Cehiei și Franţei. Erau calificate Spania, Croaţia şi Norvegia, medaliate la CE 2020, plus Danemarca, în calitate de campioană mondială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...