Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 22 aprilie 2020

RUGBY: Se va organiza Six Nations 2020 Bis la toamnă?

În condițiile în care organizarea meciurilor-test la toamnă este tot mai puțin probabilă, ”The Rugby Paper” a scris despre ideea organizării din nou a Turneului celor 6 Națiuni. Aceasta, desigur, în cazul foarte probabil că formațiile de rugby din emisfera Sudică nu vor putea călători în Europa, conform obiceiului. Nu s-a spus, însă, dacă meciurile s-ar disputa cu spectatori sau cu porțile închise.  
Potrivit publicației britanice citată de ”LEquipe”, organizatorii Six Nations lucrează deja la materializarea acestui proiect, iar federațiile din Anglia, Franța, Irlanda, Italia, Scoția și Țara Galilor ar fi demarat discuții pe această temă. Există varianta disputăii Turneului complet cu cinci etape, respectiv 15 meciuri în opt săptămâni din octombrie și noiembrie. A fost prezentată și declarația unui participant la discuții, sub anonimat: ”Multă lume ne va acuza că am devalorizat Turneul, însă ce am putea face? În aceste circumstanțe excepționale, noi ne vom îndrepta către joc dacă nu va exista alt plan de urgență”.
După cum se știe, ediția din acest an a Six Nations n-a fost încheiată. Au fost amânate patru meciuri, unul (Irlanda - Italia / 7/8 martie) din penultima etapă și trei (Țara Galilor - Scoția, Italia - Anglia și Franța - Irlanda / 15/16 martie) din ultima. Iar clasamentul arată astfel: 1. Anglia 13 puncte (+15), 2. Franța 13p (+13), 3. Scoția 10p, 4.Irlanda 9p, 5. Țara Galilor 7p (+25), 6. Italia 0p.  
Pe de altă parte, World Rugby a anunțat crearea unui fond de sprijin cu circa 92 milioane de euro cu care va ajuta federațiile confruntate cu probleme financiare din cauza pandemiei de Covid-19. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...