Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 26 aprilie 2020

RUGBY: Tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale 2023 rămâne în 30 noiembrie

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby din 2023 au confirmat că tragerea la sorți a grupelor turneului final se va desfășura în 30 noiembrie, așa cum era prevăzut de altfel. Aceștia speră ca până atunci efectele pandemiei de Covid-19 să se diminueze.
Director general al RWC 2023, Claude Atcher a menționat că operațiunea se va desfășura fie la  Palatul Brongniart, fie prin video-conferință. În contextul în care Turneul celor 6 Națiuni s-a întrerupt, iar meciurile-test din iulie nu se vor putea disputa, acesta a vorbit și despre scenariile vizate privind clasamentul mondial. Există trei variante:
Scenariul 1: va fi reținut clasamentul mondial de după Cupa Mondială 2019 dacă viitoarele turnee internaționale (din iulie și de la toamnă) sunt anulate și dacă ultimele meciuri din Turneul celor 6 Națiuni nu  se pot juca. Altfel spus, nu se va ține cont de rezultatele din primele patru etape ale Six Nations.
Scenariul 2: se va ține cont de clasamentul mondial publicat înainte de tragerea la sorți și care va lua în calcul rezultatele din meciurile turneelor internaționale viitoare (din iulie și de la toamnă) și ale celor din ultima etapă din Turneul celor 6 Națiuni.
Scenariul 3: se va ține cont de clasamentul mondial întocmit după disputarea meciurilor restante din Six Nations în condițiile în care cele din turneele din iulie și de la toamnă nu se vor disputa. 
Echipele clasate pe primele 3 locuri în faza grupelor ediției 2019 a Cupei Mondiale de rugby au obținut dreptul de participare la ediția viitoare, după cum urmează: Africa de Sud, Anglia, Noua Zeelandă, Țara Galilor, Australia, Irlanda, Franța, Japonia, Scoția, Italia, Argentina și Fiji.  
Absentă de la ediția 2019, echipa României va participa la calificări. Ea va trebui să ocupe locurile 1 sau 2 în Rugby Europe Championship, edițiile 2021 și 2022 cumulate. În caz că se va clasa pe poziția a 3-a, naționala noastră ar urma să participe la recalificări. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...