Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 26 aprilie 2020

HANDBAL: Au fost anulate numeroase campionate din Europa

Mai multe federații de handbal din țări europene au decis să anuleze finalul campionatelor la masculin, dar și la feminin. Așa au procedat forurile din Croația, Danemarca, Germania, Polonia și Rusia, iar cauza este arhicunoscută: imposibilitatea de a mai disputa meciuri fără risc în contextul pandemiei de Covid-19.
Croații au anunțat că nu vor avea o campioană pentru ediția 2019/2020. ”Aceasta a fost singura soluţie viabilă, pentru a nu produce efecte legale”, a explicat preşedintele federaţiei croate, Tomislav Grahovac, avocat ca profesie de bază. În momentul anulării competiției, în fruntea clasamentelor se aflau Podravka, la feminin, şi RK Zagreb, la masculin. Cu toate acestea, echipele de pe locul 1 nu vor fi declarate campioane. E de remarcat faptul că formația din Zagreb a cucerit toate cele 28 de titluri de la lansarea campionatului croat masculin de handbal, în 1991/1992! Totodată, s-a decis să nu retrogradeze și să nu promoveze nimeni. 
Cât privește participarea la ediția viitoare a cupelor europene se va ține cont de clasamentele din ediția 2018/2019. Astfel, Croația va fi reprezentată de Podravka (f) şi RK Zagreb (m) în Liga Campionilor.
În Danemarca, DHF a decis în 7 aprilie să anuleze finalul de campionat. La masculin, campioană a fost declarată Aalborg Handbold, care a cucerit pentru a 5-a oară titlul național. Podiumul a fost completat de GOG Handbold și de Team Tvis Holstebro. 
În Franța, campionatul a fost anulat atât la masculin, cât și la feminin. Lider autoritar, Paris Saint-Germain a fost declarată campioană pentru a 7-a oară. La feminin, în schimb, nu s-a acordat titlul, Brest și Metz fiind la egalitate de puncte, 51, după 19 etape... 
O decizie similară s-a luat și în Germania, unde campionatul masculin de handbal a fost suspendat definitiv. Doar că acolo a fost desemnată campioană echipa THW Kiel, care a cucerit al 21-lea titlu. Cele 36 de cluburi din primele două ligi au decis oprirea definitivă a ediției 2019/2020, iar după 26 de etape disputate, liderul THW Kiel a fost desemnată campioană. Campioana și echipa de pe locul 2, Flensburg-Nadewitt, vor reprezenta Germania în ediția viitoare a Ligii Campionilor, iar SC Magdeburg, Hannover-Burgdorf și Rhein-Neckar Lowen vor evolua în Liga Europeană (fosta Cupă EHF). Pe de altă parte, s-a decis ca nicio echipă din cele 18 să nu fie retrogradată în a doua ligă, astfel că ediția 2020/2021 se va derula cu 20 de echipe.
În Polonia, decizia de a se anula campionatul masculin de handbal s-a luat la sfârșitul lunii martie. Campioană a fost declarată PGE Vive Kielce, care a cucerit titlul pentru a 17-a oară. Pe locurile următoare s-au clasat Wisla Plock și NMC Gornik Zabrze.
În Rusia, Federaţia Rusă de Handbal a decis suspendarea campionatelor, la feminin şi masculin. Campioane au devenit echipele de pe primul loc la momentul deciziei, adică Chekhovskie Medvedi şi Rostov pe Don.
Și în Belarus, acolo unde s-au mai disputat câteva etape, campionatul masculin de handbal a fost anulat. Titlul de campioană a revenit lui HC Meshkov Brest, pentru a 12-a oară, la masculin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...