Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 aprilie 2020

FOTBAL: UEFA va plăti în avans 70 de milioane de euro cluburilor care au dat jucători naționalelor implicate în Euro 2020

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a anunțat, astăzi, că va achita, în avans, sumele ce revin drept contribuţie pentru cluburile care au furnizat jucători echipelor naţionale în preliminariile Euro 2020. Decizia se înscrie în planul de sprijin în contextul crizei actuale şi a dificultăţilor financiare pe care le au multe grupări de pe continent ca urmare a pandemiei de Covid-19.
Potrivit site-ului oficial al Federației Române de Fotbal (frf.ro), plăţile programate iniţial după Play-Off-ul de calificare la Euro 2020 vor fi efectuate în avans. Astfel 676 cluburi de fotbal de pe ”Bătrânul Continent”, reprezentând cele 55 de asociaţii naţionale afiliate la UEFA, vor primi în avans o sumă totală de 70 milioane euro care va fo repartizată astfel:
50 milioane euro vor merge către cluburile care au furnizat jucători celor 39 de echipe naţionale neimplicate în Play-Off-ul pentru Euro 2020, participante în preliminariile Euro 2020 şi în Liga Naţiunilor
17,7 milioane euro vor fi destinate cluburilor care au furnizat jucători celor 16 echipe naţionale implicate în Play-off-ul pentru Euro 2020, printre care se află şi aceea a României.
2,7 milioane euro vor ajunge la cluburile care au furnizat jucători celor 16 echipe naţionale implicate în Play-off-ul pentru Euro 2020, tocmai pentru participarea la Play-Off, dar aceste plăţi vor fi făcute după disputarea partidelor din toamnă. În această categorie intră şi România.
Se menționează că fiecare club va încasa o sumă cuprinsă între 3.200  şi 630.000 euro.
De asemenea, frf.ro a precizat că pe lângă cei 70 de milioane de euro alocaţi cluburilor ce au furnizat jucători în preliminariile Euro 2020 şi în Liga Naţiunilor, un total de 130 milioane euro vor fi distribuiţi cluburilor ce furnizează jucători la turneul final Euro 2020. 
Lista completă a cluburilor şi sumele aferente fiecăruia vor fi publicate de UEFA după turneul final Euro 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...