Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 21 aprilie 2020

FOTBAL: Opt cluburi din Serie A se opun ideii de a se încheia campionatul

Liga Italiană de Fotbal (Lega Serie A) a reconfirmat dorinţa ca ediția 2019/2020 să se termine pe teren, în ciuda rezervelor ridicate de opt cluburi, care consideră că o continuare a competiţiei presupune riscuri incalculabile. În același timp, și Federația Italiană de Fotbal (FIGC) speră într-o reluare a competițiilor la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie.
Într-un comunicat emis de ligă se precizează: "Consiliul Lega Serie A care s-a întrunit astăzi (n.r. - luni) a confirmat în unanimitate intenţia de a încheia ediția 2019/2020, dacă guvernul va permite desfăşurarea meciurior". Totodată, s-a subliniat că orice reluare a meciurilor va fi făcută "în conformitate cu regulile stabilite de FIFA, de UEFA şi de federaţia italiană (FIGC)" şi "în conformitate cu protocoalele medicale pentru protejarea jucătorilor".
Pe de altă parte, potrivit presei italiene citată de lequipe.fr, opt cluburi se opun reluării sezonului din cauza "riscurilor incalculabile". În această postură se află Brescia, AC Torino, Sampdoria Genova, Udinese, SPAL, Genoa şi Fiorentina, toate din orașe situate în nordul Italiei, zonă puternic afectată de pandemie, precum şi Cagliari. 
Vineri, Federația Italiană de Fotbal a pledat pentru reluarea meciurilor "la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie", insistând asupra mizelor economice şi considerând că persoanelor care militează pentru anularea sezonului "nu le plac fotbalul, nici italienii".  Totodată, preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, e de părere că o perioadă de trei săptămâni este suficientă pentru pregătirea fizică a jucătorilor, înainte de reluarea competiţiei după ieşirea din izolare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...