Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 26 aprilie 2020

BASCHET: În NBA se reiau antrenamentele individuale din 1 mai

Întreruptă în martie, Liga Profesionistă Nord-Americană de baschet (NBA) a făcut un prim pas spre reluarea activității. Astfel s-a decis ca jucătorii să îşi poată relua antrenamentele individuale din 1 mai. Există, totuși, și o condiţie. Și anume ca statul în care se află gruparea să permită acest lucru.
Pentru a se pregăti fizic, baschetbaliştii vor putea folosi infrastructura cluburilor. Această măsură este rezultatul relaxării restricţiilor din anumite state americane. Astfel, în Georgia, acolo unde se află franciza Hawks din Atlanta, se permite deja accesul în centrele de fitness şi sălile de gimnastică, iar Oklahoma ar putea ia o decizie similară săptămâna viitoare. Statul Texas ar putea de asemenea să deschidă sălile de sport în curând. Pe de altă parte, sunt zone din SUA în care nu se vorbește încă despre ridicarea restricțiilor.
Pe de altă parte, conducătorii din NBA şi Asociaţia Jucătorilor (NBPA) au semnat un acord vizând reducerea salariilor baschetbaliştilor cu 25 la sută, începând cu 15 mai. Măsura va intra în vigoare doar dacă sezonul nu se va încheia. Acordul se bazează pe o clauză de "forţă majoră", care dă dreptul NBA să diminueze salariile jucătorilor, dacă evenimente neaşteptate perturbă campionatul şi meciurile nu se pot disputa. Dacă sezonul regulat se va relua şi se va termina, jucătorii îşi vor primi salariile integral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...