Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 aprilie 2020

OMNISPORT: Un sportiv infectat pune în pericol și blochează întreaga competiție!

Ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a precizat într-o videoconferință ținută pe pagina oficială de Facebook a MTS că toţi sportivii trebuie să fie testaţi pentru Covid-19 înaintea intrării lor în cantonament după relaxarea restricţiilor, în 15 mai. Totodată, demnitarul a subliniat că organizatorii de competiţii şi cluburile vor fi obligate să găsească sursele de finanţare pentru a susţine această acţiune. Și a precizat că un sportiv depistat pozitiv poate bloca o competiție. 
S-a subliniat că "Orice fel de formă de pregătire, orice fel de competiţie nu va demara fără o testare, care probabil se va repeta. Toate stagiile de pregătire vor debuta cu această testare. Periodic va fi repetată şi cu siguranţă este o condiţie pe care am discutat-o deja cu Ministerul Sănătăţii pentru desfăşurarea acestor pregătiri şi competiţii. Organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească sursele de finanţare pentru a susţine aceste testări. Capacitatea noastră de testare este una limitată şi sunt situaţii în care nu putem testa zilnic toţi medicii care sunt în spitale pentru a se lupta cu coronavirusul", a declarat ministrul Stroe.
Întrebat ce se va întâmpla dacă un sportiv va fi testat pozitiv, ministrul a răspuns: "Dacă ne întâlnim cu situaţia infectării unui sportiv, în mod clar şi limpede trebuie ca toată lumea să înţeleagă că pune în pericol sănătatea colegilor şi adversarilor şi practic un sportiv infectat, cel puţin în zona sporturilor de echipă, pune în pericol şi blochează întreaga competiţie. De asta măsurile sunt drastice şi bine definite şi articulate şi nu vrem să ajungem în această situaţie şi trebuie să punem sănătatea sportivilor înaintea oricăror motive de competiţii, trofee, medalii, performanţe, audienţe. Un sportiv infectat înseamnă blocarea competiţiei în care se găseşte. Nu putem desfăşura competiţii cu echipe carantinate sau sportivi carantinaţi, unii sănătoşi şi alţii infectaţi."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...