Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 30 aprilie 2020

FOTBAL: Șefii comisiilor medicale de la FIFA și UEFA se contrazic

Șefii comisiilor medicale ale FIFA şi UEFA au păreri diferite în privința reluării meciurilor de fotbal. În timp ce germanul Tim Meyer, şeful Comisiei medicale a UEFA, e favorabil acestei idei, belgianul Michel D’Hooghe, preşedintele Comisiei medicale a FIFA, se arată sceptic.
De altfel, în timp ce Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a susținut încheierea competițiilor continentale, Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a rămas mult mai prudentă. Șef al comisiei medicale la forul european, Tim Meyer și-a exprimat punctul de vedere: "În discutarea reluării meciurilor de fotbal la nivel de elită, sănătatea jucătorilor, a tuturor celor implicaţi în meciuri şi a publicului larg este extrem de importantă. Toate forurile de fotbal care planifică reluarea competiţiilor lor vor pune la punct protocoale cuprinzătoare care să prevadă condiţii sanitare şi operaţionale pentru a proteja sănătatea celor implicaţi în meciuri şi păstrarea integrităţii politicilor publice. În aceste condiţii şi respectând pe deplin legislaţia locală, este cu siguranţă posibil să planificăm reluarea competiţiilor întrerupte în ediția 2019/20”, a spus Meyer, care este și șeful sub-grup-ului medical al UEFA ce examinează problemele de sănătate legate de reluarea meciurilor de fotbal.
O poziție diferită a emis preşedintele Comisiei medicale a FIFA, Michel D’Hooghe: "Situaţia este diferită de la o ţară la alta. Vârful nu este atins peste tot, în acelaşi timp, iar astăzi, 28 aprilie, nu suntem pregătiţi pentru reluarea competiţiilor de fotbal", a spus medicul care a fost în trecut președinte al clubului de fotbal FC Bruges (2003-2009), dar și al Federației Belgiene de Fotbal (1987-2001) într-un interviu pentru BBC. Acesta a recomandat să se evite disputarea de meciuri în următoarele săptămâni. "Există un risc şi nu este un risc cu consecinţe mici. Acest lucru poate avea consecinţe de viaţă şi de moarte, motiv pentru care sunt atât de prudent şi rog toată lumea să fie la fel, înainte de a decide să se joace din nou. Vorbesc ca medic, nu vorbesc ca organizator de meciuri", a concluzionat D'Hooghe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...