Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 29 aprilie 2020

RUGBY: Galezii recunosc că au votat cu englezul Bill Beaumont

Cu toate că presa britanică a scris, zilele trecute, că l-ar putea susține pe argentinianul Agustin Pichot (45 de ani), Federația Galeză de Rugby (WRFU) a anunțat, astăzi, că a votat cu englezul Bill Beaumont (68 de ani). Cei doi sunt candidați la ocuparea postului de președinte al World Rugby, forul care conduce sportul cu balonul oval la nivel mondial.
Site-ul francez lequipe.fr a subliniat că după Rugby Europe, asociația care grupează cele 48 de federații de pe continent, Țara Galilor, prin vocea președintelui Gareth Davies a indicat că a votat cu Beaumont. ”Am discutat despre aceste alegeri într-o reuniune a Board-ului nostru și chiar dacă unii membri ai Consiliului de Administrație și-au exprimat preferința pentru Agustin noi am ajuns la concluzia că Bill prezintă toate garanțiile pentru acest post”. 
Trebuie spus că la alegerile care se desfășoară între 27 și 30 aprilie se vor exprima 51 de voturi, repartiția lor fiind următoarea: câte 3 voturi pentru fiecare din cele 10 națiuni majore (Africa de Sud, Anglia, Argentina, Australia, Franța, Irlanda, Italia, Noua-Zeelandă, Scoția și Țara Galilor), câte 2 voturi pentru cele 6 asociații continentale (Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa, Oceania), câte 2 voturi pentu o federație națională (Japonia), câte 1 vot pentru 7 federații naționale (Canada, Fiji, Georgia, România, Samoa, SUA et Uruguay). 
Lupta pentru șefia World Rugby se anunță extrem de strânsă, fiind posibil ca ea să fie decisă cu unul sau trei voturi (26-25 / 27-24). Dacă se respectă previziunile, atunci Beaumont își va păstra fotoliul de președinte al World Rugby, englezul beneficiind de 22 de voturi doar din zona Europa. 
În contextul pandemiei de Covid-19, operațiunea de votare se va efectua on-line, iar rezultatul se va da în 12 mai. România participă pentru prima dată la operațiunea de alegere a președintelui World Rugby, ea fiind primită în Consiliul Mondial după ediția din 2015 a Cupei Mondiale. Federația noastră și-a mai exprimat votul la desemnarea gazdei ediției din 2023 a Rugby World Cup. Pentru țara noastră votul va fi exprimat de Alin Petrache, președintele FRR. Un alt român care a votat este Octavian Morariu, președintele Rugby Europe. Din câte se pare, ambii au votat cu Bill Beaumont. 
FRR a sprijini, de altfel, candidatura lui Bernard Laporte la funcția de vicepreședinte, francezul fiind propus de către forul englez (Rugby Football Union). Pe de altă parte, federația de la Paris a fost cea care a susținut candidatura lui Beaumont, în timp ce aceea a lui Pichot a venit din partea Argentinei cu sprijinul Australiei.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...