Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 21 aprilie 2020

FOTBAL: Trei jucători de la Arsenal Londra au refuzat reducerea salarială

Trei componenți ai echipei de fotbal Arsenal Londra, printre care se află și Mesut Ozil, nu au acceptat reducerea salariilor, informează mirror.co.uk. Agentul germanului, Erkut Sogut, a refuzat să comenteze această informaţie. Acesta a spus recent că jucătorii nu ar trebui să accepte reduceri ale salariilor.
Potrivit aceleiași surse, Mesut Ozil este fotbalistul cel mai bine plătit de la gruparea londoneză, el câștigând 350.000 de lire sterline pe săptămână (400.000 de euro). Germanul ar fi dispus să accepte în viitor o reducere, însă el ar dori să vadă mai întâi impactul financiar al pandemiei de coronavirus. Tocmai de aceea, nu vrea să se grăbească să ia o decizie.
Agent al lui Ozil, Erkut Sogut a refuzat să comenteze această informaţie, dar a spus recent că jucătorii nu ar trebui să accepte reduceri ale salariilor. "Putem vedea peste 3-6 luni care este impactul financiar exact asupra cluburilor, dar nu îl putem vedea astăzi", a afirmat Sogut.
Luni, Arsenal Londra a anunţat că jucătorii şi antrenorii echipei au acceptat o scădere a salariilor cu 12,5%, cu scopul de a ajuta clubul să facă faţă crizei economice declanşate de pandemia de coronavirus. Reducerea este valabilă 12 luni, până în martie 2021. Jucătorii îşi vor primi toţi banii înapoi dacă echipa se califică în Liga Campionilor, sezonul acesta sau cel viitor, şi o proporţie de 7,5 la sută dacă formaţia va ajunge în Liga Europa. Pe de altă parte, în 15 aprilie, conducătorii grupării fuseseră de acord cu o diminuare de peste o treime a salariilor. 
Într-un comunicat, Arsenal a precizat:  "Acordul se bazează pe presupunerea că vom încheia ediția 2019/2020 şi vom primi drepturile de televizare în totalitate. Economiile rezultate vor ajuta la acoperirea câtorva dintre riscurile financiare pe care le avem în acest sezon, în raport cu veniturile noastre comerciale şi cele din meciurile găzduite. Mişcarea urmează unor discuţii pozitive şi constructive. În aceste discuţii a existat o recunoaştere clară a gravităţii situaţiei actuale, cauzată de pandemia Covid-19, şi o dorinţă puternică a jucătorilor şi a personalului în a-şi demonstra sprijinul pentru familia Arsenal. Suntem mândri şi recunoscători jucătorilor şi personalului nostru că ne-am strâns împreună pentru a sprijini clubul, oamenilor şi comunităţii noastre în aceste perioade fără precedent, care sunt unele dintre cele mai provocatoare cu care ne-am confruntat în istoria noastră".
Arsenal Londra este al patrulea club din Premier League care a anunţat astfel de măsuri, după Watford, Southampton şi West Ham, dar este primul din grupul celor şase mari (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea şi Tottenham) care a făcut sacrificii financiare de acest fel, cerute de câteva săptămâni de opinia publică şi de politicienii din Marea Britanie.
În ultima lună, Premier League a cerut cluburilor să reducă salariul jucătorilor cu 30 la sută, dar Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti a precizat că o asemnea reducere ar afecta contribuţiile fiscale la Sistemul Naţional de Sănătate, NHS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...