Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 29 aprilie 2020

OLIMPISM: Jocurile Olimpice de la Tokyo nu depind de un vaccin împotriva Covid-19

Mai mulți oficiali ai mișcării olimpice internaționale au precizat că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu depind de dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Afirmațiile acestora s-au făcut în contextul în care preşedintele Comitetului de Organizare a JO Tokyo, Yoshiro Mori, a declarat, deunăzi, că dacă pandemia de coronavirus persistă şi în 2021, competiția va fi anulată. 
Membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), dar și şef al Comisiei CIO de Coordonare pentru JO, John Coates a declarat: “Semnalele pe care le primim de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne spun că ar trebui să continuăm planurile pentru această competiţie şi noi asta facem. Acest lucru nu depinde de un vaccin. Ar fi bine să fie un vaccin. Dar noi vom continua să fim ghidaţi de OMS şi de autorităţile sanitare japoneze, pentru că prioritateea este sănătatea sportivilor”. Potrivit Reuters, Coates a făcut această declaraţie după ce preşedintele Asociaţiei Medicale Japoneze a afirmat, marţi, că ar fi dificil pentru Japonia să găzduiască JO în 2021 fără să existe un vaccin eficient împotriva Covid-19.
O poziție asemănătoare a exprimat și Alain Calmat, șeful Comisiei Medicale din cadrul Comitetului Național Olimpic și Sportiv Francez (CNOSF): ”Desfășurarea Jocurilor nu depinde direct de un vaccin, dar poate depinde de un tratament. Mai ales de un tratament pentru complicațiile mortale. Sunt foarte interesat de studiul actual cu Actermra. (...) În fapt, este puțin ca la HIV: nu există un vaccin, ci tratamente care permit bolnavilor să treiască într-o oarecare normalitate și să facă sport. Se poate, de asemenea, imagina că acest coronavirus a dispărut. Ceea ce nu e deloc sigur. Trebuie să facem ca și cum va reveni, în manieră sezonieră, din toamnă până în aprilie. Finalmente, pentru 2021, dacă nu ne vom confrunta cu un nou val important de coronavirus sau chiar cu un alt virus, Jocurile se vor putea ține”, a declarat acesta pentru lequipe.fr.   
Prevăzute a se desfășura inițial între 24 iulie și 9 august 2020, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie - 8 august 2021.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...