Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 29 aprilie 2020

FOTBAL: Președintele FFF crede că ediția 2019/2020 din Ligue 1 e anulată

În contextul anunțului făcut de șeful Guvernului de la Paris, Edouard Philippe, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat că primele două ligi din Franţa sunt “terminate” pe acest sezon.
Potrivit site-ului cotidianului ”L’Equipe”, oficialul a spus: “S-a terminat pentru L1 şi L2, dar şi pentru National şi pentru feminin. Aceste patru campionate sunt terminate”. De altfel, tot mai mulți reprezentanți din Ligue 1 au salutat anunțul premierului francez. ”O decizie total logică”, a spus André Villas-Boas, antrenorul lui Olympique Marseille. Co-președinte al Sindicatului Jucătorilor de Fotbal (UNFP), Sylvain Kastendeuch  a considerat decizia drept responsabilă. 
Contrar acestor declaraţii, preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a avut o reacție diferită, în sensul că acesta a dat de înțeles că nu renunţă la ideea încheierii campionatului pe teren: “Cred că există o cale alternativă care constă în completarea acestui final de campionat cu o serie de Play-off-uri pentru partea de sus şi pentru partea de jos, care s-ar putea disputa în august, poate chiar în iulie, cu porţile închise. Nu trebuie să ne pripim. Îmi spun că poate în cadrul regulilor de ieşire din izolare propuse ar mai fi loc pentru terminarea campionatului”.
De asemenea, conducerea Ligii Franceze de Fotbal a precizat că se va reuni joi pentru a lua decizia finală. “Va fi posibil să se practice o activitate sportivă individuală în aer liber, respectându-se regulile distanţării fizice. Nu va fi posibil nici să se practice sport în locurile acoperite, nici să se practice sporturi de echipă sau de contact”, a explicat Edouard Philippe, potrivit L’Equipe. Șeful Guvernului de la Paris a subliniat că evenimente reunind peste 5.000 de participanți nu se pot desfășura înainte de septembrie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...