Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 26 aprilie 2020

RUGBY: Bill Beaumont și Agustin Pichot își dispută șefia forului mondial

Programate mâine (luni, 27 aprilie), alegerile pentru World Rugby se vor desfășura prin vot electronic. La această operațiune vor participa 34 de delegați în Consiliul Mondial, iar rezultatele vor fi anunțate în 12 mai. Mai trebuie menționat că va fi pentru prima oară când România va vota pentru alegerea președintelui World Rugby. 
În timp ce pentru postul de vicepreședinte (francezul Bernard Laporte este unicul candidat), dar și pentru cele șapte locuri din Comitetul Executiv (sunt șapte candidați) nu există emoții, lupta pentru șefia forului mondial se anunță palpitantă. De o parte se află englezul Bill Beaumont (68 de ani), actualul președinte, iar de cealaltă argentinianul Agustin Pichot (45 de ani), cel care deține postul de vicepreședinte. Primul e socotit un conservator, care își bazează candidatura în special pe succesul înregistrat de Cupa Mondială din Japonia, de anul trecut. Celălalt mizează pe ideea transformării, modernizării rugby-ului, pe universalizarea acestui sport.  
Înainte de toate, trebuie spus că la alegerile de mâine se vor exprima 51 de voturi, repartiția lor fiind următoarea: câte 3 voturi pentru fiecare din cele 10 națiuni majore (Africa de Sud, Anglia, Argentina, Australia, Franța, Irlanda, Italia, Noua-Zeelandă, Scoția și Țara Galilor), câte 2 voturi pentru cele 6 asociații continentale (Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa, Oceania), câte 2 voturi pentu o federație națională (Japonia), câte 1 vot pentru 7 federații naționale (Canada, Fiji, Georgia, România, Samoa, SUA et Uruguay).
Desigur, că toată lumea se întreabă încotro se vor îndrepta cele 51 de voturi exprimate de electori. Sigur este că Beaumont va avea 3 din partea Federației Franceze de Rugby (FFF) în condițiile în care președintele acestui for, Bernard Laporte, și-a exprima sprijinul pentru britanic. Paradoxal, Pichot a acceptat situația, considerândcă dacă va fi ales președinte va fi normal ca numărul 2 din forul mondial să fie un reprezentant al emisferei Nordice. 
Totodată, Beaumont pare a fi în avantaj în contextul în care Europa adună 22 din cele 51 de voturi. Cu toate acestea, din cțte se pare, nu toți l-ar vota pe englez... Potrivit ”Daily Mail”, Irlanda și Țara Galilor l-ar susține pe Pichot, care are și sprijinul celor 4 națiuni majore din emisfera Sudică (Africa de Sud, Argentina, Australia și Noua Zeelandă).
Dacă prognoza publicației britanice e corectă, atunci ar rezulta că Beaumont va obține 22 de voturi, iar Pichot 29. Decisive vor fi, așadar, voturile Irlandei (3) și Țării Galilor (3). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...