Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 2 august 2022

VOLEI / ROMÂNIA: Echipa feminină ACS Volei Turda "Cristina Pîrv" se va desfiinţa

Fondată de Cristina Pîrv, echipa feminină ACS Volei Turda "Cristina Pîrv" se va desfiinţa. Decizia a fost luată după trei ani de activitate, perioadă în care a reușit promovarea în Divizia A1 de senioare. Anunțul a fost făcut de fosta campioană a voleiului într-un comunicat remis AGERPRES.

Născută la Turda, în 29 iunie 1972, Cristina Pîrv a deprins tainele acestui sport acolo, iar apoi a evoluat la Dinamo București (1986-1991), San Lazzaro (1991-1994), Sabelli Conad Fano (1994/1995), Reggio Calabria (1995-1997, 1998/1999, 2001), Minas Belo Horizonte (1997/1998, 1999-2001, 2001/2022), Novara (2002-2004, 2005/2006) și RC Cannes (2004/2005). Cea supranumită „Principesa” a precizat pentru agerpres.ro: „Echipa pe care am înfiinţat-o la Turda înseamnă extrem de mult pentru mine, este copilul pe care l-am crescut de la zero, cu multă speranţă în suflet. Cred în continuare că în România se poate face performanţă, dar de cele mai multe ori doar determinarea şi dorinţa de a reuşi nu sunt de ajuns. Pentru a face performanţă la nivel înalt este nevoie de o susţinere serioasă, iar din păcate, în ţara noastră, la acest capitol, voleiul este lăsat la urmă. Le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat pe plan financiar în demersul nostru, pentru că fără susţinerea lor nu am fi ajuns aici. Din păcate, îmi dau seama că e extrem de greu să concurezi cu alte ramuri sportive când vine vorba despre bugete şi sponsorizări. Mă doare sufletul pentru această decizie, dar a fost una bine cântărită şi analizată împreună cu întregul meu staff, iar momentan considerăm că este oportun să procedăm astfel”, a declarat Cristina Pîrv, care a spus că în următorii ani îşi va axa întreaga atenţie pe creşterea şi popularizarea voleiului în România, prin intermediul Academiei de Volei „Pîrv11" din Cluj. „Avem peste 100 de sportivi pe care îi creştem şi sperăm ca prin toate demersurile pe care le întreprindem, atât eu, ca ambasadoare a voleiului românesc, cât şi antrenoarele din cadrul academiei, să schimbăm mentalităţi vizavi de acest sport minunat, care merită să fie văzut, apreciat şi nu în ultimul rând susţinut".

În anul competiţional trecut, deși echipa ACS Volei Turda "Cristina Pîrv" a retrogradat, trei sportive române din cadrul acesteia au fost fost incluse în echipa naţională la categoriile U16 şi U18, iar trei au fost între primele trei locuri în statisticile primei ligi.

Campioană în România (1989), Brazilia (2002) și Franța (2005), vicecampioană în Italia (2004), câștigătoare a cupelor Italiei și Franței, Cristina Pîrv a precizat câteva dintre problemele cu care s-a confruntat în această perioadă: „Mi-aş dori ca lucrurile să stea altfel, ca şi cei din jurul meu să vadă frumuseţea acestui sport şi potenţialul care există acolo unde se investeşte în creşterea talentelor autohtone. Ne-a lipsit o sală de sport corespunzătoare standardelor care se impun în liga întâi, iar bugetul alocat de municipalitate ne-a asigurat cu greu supravieţuirea. Au fost momente când am adus bani de acasă pentru a fi la zi cu toate plăţile. În afară, un manager are luxul de a se concentra pe sport, pe performanţă, pe sportivi şi pregătirea lor. La noi din păcate, trebuie să te gândeşti dacă ai bani sau nu să faci o deplasare de care depinde viitorul tău competiţional. Cu toate acestea rămân optimistă că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat".

În mai, la finalul Diviziei A1, Cristina Pîrv scria pe contul de Facebook al grupării din Turda: „Gânduri la final de campionat. 

Pentru noi a fost un an cu mari provocări, atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă. În urma tuturor experiențelor trăite împreună am reușit să dobândim multe învățături, să ne cunoaștem mai bine ca echipă și să devenim mai uniți ca oricând.

Din nefericire, în ciuda tuturor orelor de muncă, a dedicării și implicării, nu am reușit să ne atingem obiectivul și să ne păstrăm poziția în clasament în divizia A, dar sunt foarte mândră de tot ceea ce am reușit să construim împreună, de faptul că am demonstrat că putem să fim o echipă bună. Avem trei jucătoare tinere, două cadete, Antonia Gheți, Daria Cocan și o junioară la echipa națională, Bianca Grama. Dintre fetele de la ACS, am avut mai multe jucătoare care s-au remarcat prin performanțele obținute, columbiana pe poziția Liberou, Juli Toro a obținut locul 2, argentinianca Carla Castiglione locul 3 ca marcatoare și columbianca Laura Pasqua care a ocupat locul 4, tot ca marcatoare. Ne-a lipsit foarte puțin pentru a ne clasa în topul primelor opt echipe din clasament, iar asta a reprezentat pentru mine, cel puțin, cea mai mare tristețe. Clar că în ceea ce mă privește, prin felul meu de a fi, prin caracterul și gândirea pe care o am ca manager, antrenor, fondator al echipei și de ce nu și ca jucătoare, nu las acest obstacol să ne oprească, ne dorim să continuăm, să mergem mai departe cu acest proiect frumos.

Îmi doresc ca activitatea echipei să se mute în Turda, de unde de altfel își și are rădăcinile proiectul pentru că am simțit lipsa comunității turdene lângă noi. Cu toate că fanii noștri turdeni au fost mereu alături de noi, atât online, cât și în sală, la meciuri, atunci când a fost posibil și pentru asta le mulțumesc, consider că acasă la Turda vom putea construi o comunitate mult mai frumoasă și mai unită.

Nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc sponsorilor care au fost alături de noi pe tot parcursul campionatului și nu numai, iar aici îi amintim pe Primăria Municipiului Turda, Superbet România, Compania de Apă Turda, Union Medical, East Agro”, a declarat Cristina Pîrv, fondator ACS Volei „Cristina Pîrv”, Turda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...