Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 30 august 2022

ATLETISM / ROMÂNIA: CSA Steaua a încetat colaborarea cu atletele Stella Rutto şi Joan Chelimo Melli

CSA Steaua a anunţat, astăzi (marţi, 30 august), că a încetat colaborarea cu atletele române de origine kenyană Stella Rutto şi Joan Chelimo Melli. Clubul bucureștean nu i-a prelungit contractul nici antrenorului Carol Şanta.

Steaua a prezentat și motivele care au stat la baza acestei decizii: „1. Sportivele au refuzat participarea la competiţiile naţionale desfăşurate în anul 2022, nerespectând astfel obligaţiile stipulate în contractele de activitate sportivă; 2. Comportamentul antrenorului Carol Şanta, în timpul derulării contractului, a fost total contrar cu principiile şi valorile clubului Steaua Bucureşti. Mai mult decât atât, ne-au fost semnalate practici neloiale ale antrenorului faţă de cele două sportive. Ca urmare a celor menţionate mai sus, clubul Steaua Bucureşti se dezice de astfel de practici, care pot aduce prejudicii de imagine celui mai important club sportiv din România”, se arată în comunicatul clubului”.

În aprilie anul acesta, Joan Chelimo Melly (32 de ani) a câştigat Maratonul Internaţional de la Seul. Originară din Kenya, maratonista a încheiat cursa în două ore, 18 minute şi 4 secunde, câștigând astfel cel mai vechi maraton care se organizează în Asia. Ea a depășit performanța înregistrată de Constantina Diţă, în 9 octombrie 2005, când atleta gorjeancă a terminat Maratonul de la Chicago în două ore, 21 de minute şi 30 de secunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...