Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 18 august 2022

ATLETISM / CE 2022 (SENIORI): Alin Firfirică s-a calificat în finală la aruncarea discului

Participant în Grupa B a calificărilor de la aruncarea discului, Alin Firfirică (27 de ani) și-a asigurat prezența în finala de vineri, 19 august. Elevul lui Teodoru Agachi a reușit o încercare care a măsurat 64,17 m, ceea ce reprezintă a șaselea rezultat din grupe.

În Grupa B, Firfirică a fost depășit de Andrius Gudzius (Lituania / 66,70 m), Daniel Stahl (Suedia / 66,39 m) și Lukas Weisshaidinger (Austria / 65,48 m). În cealaltă grupă de calificare, A, au avut rezultate superioare Kristjan Ceh (Slovenia / 69,06 m) și Mykolas Alekna (Lituania / 65,48 m). 

Legitimat la CSA Steaua, Alin Firfirică a ocupat, în iulie trecut, locul 7 în finala probei de aruncarea discului din cadrul Campionatului Mondial de atletism în aer liber de la Eugene (Oregon, SUA). 

Originar din Suceava, oraș unde s-a născut în 3 noiembrie 1995, aruncătorul de disc Alin Firfirică a devenit campion european de tineret la Tallinn, în 2015 (60,64 m). În 2017, a cucerit medalia de argint atât la Campionatul European de tineret de la Bydgoszcz, cât și la Universiada de la Taipei. Apoi, la Campionatul European de seniori din 2018, de la Berlin, s-a clasat pe locul 7. În 14 septembrie 2019, și-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo cu o aruncare de 67,32 m, stabilind un nou record personal. La Campionatul Mondial de anul trecut, de la Doha, cu o aruncare de 66,46 m a ocupat locul 4, cel mai bun al delegației noastre. În același an, sportivul antrenat de Daniela Costian, fostă medaliată olimpică la aruncarea discului pentru Australia, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale Militare de la Wuhan. Și a fost desemnat cel mai bun atlet român al anului de Federația Română de Atletism.

Anul trecut, stelistul n-a izbutit să se califice în finala probei de aruncarea discului la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România participă cu 21 de sportivi (12 fete şi 9 băieţi) la Europenele de la Munchen, din perioada 15-21 august.

Feminin

Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului),  Daniela Stanciu (înălţime), Alina Rotaru Kottmann şi Florentina Costina Iuşco (lungime), Ana Veronica Rodean şi Mihaela Acatrinei (35 km mars), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Elena Andreea Taloş (triplusalt), Claudia Prisecaru (3.000 m obstacole)

Masculin

Andrei Rareş Toader (greutate), Alexandru Mihăiţă Novac şi Denis Both (suliţă), Alin Alexandru Firfirică (disc), Mihai Sorin Dringo (400 m), Gabriel Bitan şi Valentin Toboc (lungime), Răzvan Cristian Grecu (triplusalt), Ilie Alexandru Corneschi (maraton), Marius Iulian Cocioran şi Mihăilă Narcis (35 km marş), Alin Ionuţ Anton (110 m garduri)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...