Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 17 august 2022

ÎNOT / CE 2022 (SENIORI): Obosit, David Popovici s-a retras din finala probei de 400 metri liber

Medaliat cu aur la 100 m și 200 m, în sitlul liber, la Campionatul European de Nataţie de la Roma, David Popovici (17 ani) s-a retras din finala probei de 400 m liber, programată în această seară. Staff-ul său a luat această decizie în condițiile în care românul a acuzat o stare de oboseală. Bucureșteanul se calificase cu al 4-lea timp.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) și CS Dinamo, clubul la care este legitimat campionul, au anunțat că antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii, anunţă federaţia.

conform Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, antrenorul Adrian Rădulescu a declarat: „Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a spus tehnicianul făcând referire la Campionatul Mondial de juniori programat la toamnă. 

Rădulescu a dat asigurări că David este bine, potrivit CS Dinamo: „Nu s-a accidentat. Este bine din punct de vedere fizic. Probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”.

Popovici se calificase în finală cu al patrulea timp, fiind cronometrat în 3:47,99. Înaintea lui au fost germanii Henning Muehlleitner (3:46,79) și Lukas Maertens (3:47,38), precum și elvețianul Antonio Djakovic (3:47,67). 

În acest an, David Popovici a participat la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta, în iunie, la Campionatul European de juniori de la Otopeni, în iulie, iar luna aceasta la Campionatul European de seniori de la Roma. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...