Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 19 august 2022

TENIS DE MASĂ / CE 2022: Bernadette Szocs e campioană europeană la dublu!

Alături de Sofia Polcanova (Austria), Bernadette Szocs a câştigat, astăzi (joi, 18 august), proba de dublu feminin din cadrul Campionatului European individual de seniori la tenis de masă, competiţie care se desfăşoară la Munchen. În finală, acestea s-au impus în fața româncelor Elizabeta Samara și Andreea Dragoman, care au obținut medalia de argint. A treia medalie, de bronz, a fost obținută de Adina Diaconu. 

În finală, Szocs şi Polcanova s-au impus cu 3-0 (18-16, 11-6, 11-9). „Sunt foarte fericită pentru că am fost dezamăgită după ce am pierdut finala de dublu mixt. Sunt fericită că am câştigat şi că am făcut istorie”, a declarat Szocs după finală.

Federația Română de Tenis de Masă (FRTM) a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care a elogiat performanța jucătoarelor noastre: „Meciul Elizabeta Samara/Andreea Dragoman - Bernadette Szocs/Sofia Polcanova a început la cel mai înalt nivel, cu un prim set în care s-a mers umăr la umăr și câștigat, în cele din urmă, de perechea româno-austriacă. Bernadette și Sofia au dovedit maturitate și în următoarele două seturi, care le-au dus spre titlul european! Felicitări! (...) Perechea de dublu feminin Elizabeta Samara și Andreea Dragoman cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen. Cu un parcurs impecabil până în ultimul act și după ce le-au eliminat pe principalele favorite ale probei, în semifinale, Eliza și Andreea le-au provocat încă din primul set pe noile campioane europene, Bernadette Szocs și Sofia Polcanova, într-un duel superb întins pe trei seturi”. 

Pe lângă medaliile de aur și de argint, România are şi una de bronz la dublu feminin, obţinută de Adina Diaconu. Alături de jucătoarea spaniolă Maria Xiao, românca a pierdut cu 0-3 (2-11, 7-11, 6-11), în semifinale, în faţa perechii Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (România/Austria).

România a obținut prima medalie la actuala ediţie a CE prin Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, „argint” la dublu mixt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...