Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 23 august 2022

HANDBAL / ROMÂNIA: CSM Bucureşti s-a impus în fața Rapidului și a câştigat Supercupa

Deținătoare a Cupei României, echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a câștigat Supercupa României. Într-un meci disputat la Sala Polivalentă din Capitală, astăzi (marți, 23 august), „Tigroaicele” s-au impus cu 28-26 (13-16) în fața campioanei en titre, CS Rapid Bucureşti. CSM Bucureşti a mai obținut trofeul în 2016, 2017 şi 2019, disputând alte patru finale. Cele două rivale se vor înfrunta din nou, în Giulești, duminică, 28 august, în prima rundă din ediția 2022/2023 a Ligii Florilor. 

La meci a asistat o numeroasă galerie a Rapidului, care, pe lângă că și-a încurajat favoritele, a încercat să le timoreze pe jucătoarele CSMB. Astfel, la prezentarea echipelor fanii din Giulești le-au huiduit pe „Tigroaice”, inclusiv pe Cristina Neagu, căpitanul naționalei. În ciuda acestei atmosfere ostile, CSMB a dominat confruntarea, cu excepția câtorva minute dinainte de pauză. 

În penultimul minut al disputei, la o ciocnire cu Malin Aune, s-a produs și o accidentare gravă, în zona cervicală, a portarului croat al Rapidului, Ivana Kapitanovic. Jucătoarea a părăsit terenul pe targă şi cu guler cervical. 

Pentru CSMB au marcat Malin Aune 7 goluri, Cristina Neagu 6, Elizabeth Omoregie 5, Crina Pintea 3, Siraba Dembele 2, Kalidiatou Niakate 2, Grace Zaadi 1, Emilie Arntzen 1 și Alexandra Dindiligan 1. Rapid a înscris prin Orlane Kanor 6 goluri, Alexandra Lacrabere 5, Jennifer Gutierrez Bermejo 3, Eliza Buceschi 4, Lorena Ostase 2, Ainhoa Hernandez Serrador 2, Alicia Fernandez Fraga 3 și Alexandra Badea 1.

Pentru Rapid, premierea a fost făcută de Narcisa Lecușanu, membru al IHF, iar pentru CSMB de Carol Eduard Novak, ministrul Sportului. 

Cele două echipe se vor înfrunta din nou duminică, 28 august, la ora 17.30, în Giulești, în prima etapă a ediției 2022/2023 a Ligii Naţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...