Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 23 august 2022

CICLISM: Ciclişti amatori, dar și profesioniști vor lua startul la prima ediţie a „L’Étape Romania by Tour de France”

Organizat în premieră în țara noastră, duminică, 28 august, evenimentul „L’Étape Romania by Tour de France” va reuni la start peste 1.300 de cicliști, amatori, dar și profesioniști, precum și pe apropiații acestora care vor veni să-i încurajeze. Organizatorii au anunțat că mai multe bulevarde şi străzi din centrul Bucureştilor vor fi închise traficului auto. 

Țara noastră întră anul acesta pe lista celor 20 care găzduiesc L’Étape by Tour de France. La această primă ediţie participanţii vor parcurge trei trasee: The Race – în lungime de 85 km, The Ride – 42 km şi City Adventure – 14 km. De asemenea, organizatorii au precizat și orarul activităților ce se vor desfășura în „Race Village”-ul amplasat în Piaţa Constituţiei, în 28 august:

- La ora 08.00, vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscrişi pe traseul City Adventure (14 km).

- La ora 09.00, vor pleca în cursă cei care au optat pentru traseele The Ride (42 km) şi The Race (85 km).

- La ora 13.30, se va desfășura festivitatea de premiere în „Race Village”.

În „Race Village” se va amenaja şi o zonă pentru Food Court, precum şi un spaţiu-concept denumit Muzeul Tour de France, care va prezenta povestea acestei competiții de ciclism pe șosea cu o istorie centenară. Aici, vor fi prezentate cu ajutorul ASO (Amaury Sport Organisation), organizatorul internaţional al evenimentului, proiecţii dedicate istoriei Turului Franţei şi cicliştilor de top. Vizitatorii vor regăsi exponate simbolice care fac Turul Franţei atât de special: cele 3 tricouri distinctive, care sunt câştigate anual, tricoul oficial al evenimentului, marca SANTINI, care poate fi achiziţionat şi în ziua evenimentului şi care este realizat în Italia, la cele mai înalte standarde în domeniu, şi ceasul Tissot T-Race Cycling Tour de France, ediţie specială 2022.

Pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentului „L’Étape Romania by Tour de France”, vor fi închise traficului următoarele artere din București: Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, pe sensul către Bucureşti, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Ştirbei Voda şi Ion Câmpineanu, Şoseaua Kiseleff, Străzile Buzeşti, Berzei, V. Pârvan. B.P. Haşdeu şi Bd. Libertăţii. organizatorii au precizat că, pentru a evita blocaje sau probleme în trafic, au colaborat „cu autorităţile în măsură, asigurându-se că există alternative optime pentru traversarea oraşului în ambele sensuri, în ziua desfăşurării competiţiei”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...